Rice Water Lotion | Ριζόνερο Το Αντιοξειδωτικό
Πίσω από την αλαβάστρινη επιδερμίδα μιας γκέϊσας κρυβόταν μια ολόκληρη ρουτίνα περιποίησης με αγνά, φυσικά προϊόντα στη λογική του «ότι δεν μπορώ να φάω, δεν το χρησιμοποιώ στο πρόσωπό μου». Αυτά τα μυστικά ομορφιάς εννοείται πως εφαρμόζουν και οι σύγχρονες Γιαπωνέζες σε μεγάλο βαθμό. Να μην πούμε για τις Κορεάτισσες. Το πιο διαδεδομένο; Ρυζόνερο.
Το ρύζι περιέχει το αντιοξειδωτικό Γάμμα ορυζανόλη που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες -άρα και την οξείδωση- και επιβραδύνει την πρόοδο χρώσης της μελανίνης. Πρακτικά, διατηρεί το δέρμα νεανικό και εμποδίζει τη δημιουργία πανάδων (θα το βρείτε συχνά και σαν συστατικό των αντιηλιακών).
Οι γκέισες ύγραιναν το μεταξωτό κιμονό τους με ρυζόνερο και το τοποθετούσαν στο πρόσωπό τους σαν λοσιόν -αυτό πρέπει να ήταν ο προάγγελος των sheetmasks, νομίζω. Εσείς θα ετοιμάσετε μια αυτοσχέδια #sheet_mask με ανθεκτικά χαρτομάντηλα που θα εμποτίσετε στο ρυζόνερο. Θα μείνετε με τη μάσκα ρυζόνερου για 15 λεπτά.
Με συστηματική χρήση η επιδερμίδα θα γίνει πιο σφριγηλή και πιο λευκή.
Πως θα φτιάξετε ρυζόνερο;
Εύκολα. Θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι ρύζι ωμό (δεν έχει σημασία η ποικιλία, αλλά αν είναι βιολογικό ακόμα καλύτερα)
2-3 φλιτζάνια νερό.
Ξεπλένετε καλά το ρύζι για να απομακρύνετε τις ακαθαρσίες. Στη συνέχεια το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και το σκεπάζετε με το νερό. Το αφήνετε να μουλιάσει για 15-30 λεπτά. Ανακατεύετε. Το νερό γίνεται θολό. Αυτό σημαίνει ότι το ρύζι έβγαλε τα συστατικά του στο νερό. Το θαυματουργό ρυζόνερο σας είναι έτοιμο! Το στραγγίζετε και το μεταγγίζετε σε ένα βαζάκι που φυλάτε στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
Μετά απ΄ αυτά θα ετοιμάσετε μια αυτοσχέδια #sheet_mask με cottonpads ή με ανθεκτικά χαρτομάντηλα που θα εμποτίσετε με ρυζόνερο. Θα μείνετε με τη μάσκα ρυζόνερου για 15 λεπτά. Με συστηματική χρήση η επιδερμίδα θα γίνει πιο σφριγηλή και πιο λευκή.
(Όσο για το ρύζι που απέμεινε, εννοείται ότι το μαγειρεύετε!)