Ρεβιθάδα αλλιώς
Μια διαφορετική προσέγγιση για τα ρεβίθια! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!…ακόμα και αν δεν τα αγαπάτε πολύ…είναι μια καλή συνταγή για τις κρύες μέρες που έρχονται!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ:
1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 πακέτο ρεβίθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
Αλάτι/πιπέρι
Ζωμός κοτόπουλο
1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένη)
1κς αλεύρι
Χυμός Lime
Ελαιόλαδο
Κάρυ σε σκόνη (1κγ) προαιρετικά
Κορν φλάουρ (αν χρειαστεί)
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ:
1 ματσάκι κόλιανδρος ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Φέτες lime
200γρ κάσιους χονδροσπασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, μόλις μαραθεί προσθέτετε τα ρεβίθια και έπειτα το αλεύρι, σωτάρετε για ακόμα 1-2 λεπτά και σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο, το κάρυ και νερό αν χρειαστεί. Μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζετε αν χρειαστεί. Μόλις τα ρεβίθια σας είναι έτοιμα ανάλογα το πόσο έχει πήξει το ζουμί μας προσθέετε λίγο (1κγ κορν φλάουρ) αραιωμένο σε νερό και βράζετε για ακόμα 3-4 λεπτά. Κλείνετε την φωτιά και φτιάχνετε την γεύση με αλάτι, πιπέρι και lime σύμφωνα με το γούστο σας. Τέλος σερβίρετε σε μπόλ με φρέσκο κόλιανδρο, κρεμμύδι τα κάσιους και φυσικά έξτρα lime!