Ψημένο Cheesecake με κατίκι δομοκού πραλίνα και κόκκινα φρούτα
Το Cheesecake είναι από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα γλυκά που υπάρχουν. Εάν δεν το έχεις δοκιμάσει ψημένο με κατίκι και κόκκινα φρούτα, ήρθε η ώρα!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
300γρ μπισκότα γεμιστά (σοκολάτα με γέμιση βανίλια) τριμμένα στο μπλέντερ
80γρ λιωμένο βούτυρο
50γρ πραλίνα
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
3 σπόροι κάρδαμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο μαζί με το κάρδαμο, αφήνω 5 λεπτά και έπειτα σουρώνω. Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζω όλα τα υλικά και ανακατεύω καλά. Στρώνω σε ένα τσέρκι (στρογγυλό με διάμετρο 24 εκ) με λαδόκολλα κάτω και αφήνω στο ψυγείο για 10 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
400γρ τυρί κρέμα
330γρ κατίκι Δομοκού
230γρ ζάχαρη
5 αυγά
40γρ αλεύρι
80γρ γάλα
120γρ πραλίνα
100γρ κόκκινα φρούτα σε κομμάτια (φράουλες, βατόμουρα) και μερικά για την διακόσμηση
ξύσμα από 1/2 λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ με το σύρμα χτυπάω πολύ καλά το κατίκι, το τυρί κρέμα, τα ξύσματα και την ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπόλ έχω χτυπήσει τα αυγά μαζί με το γάλα καλά και το προσθέτω έπειτα στο μείγμα των τυριών. Τέλος προσθέτω την μισή πραλίνα και μετά το αλεύρι και τα κόκκινα φρούτα. Αδειάζω το μείγμα στο τσέρκι και προσθέτω διάσπαρτα την υπόλοιπη πραλίνα με ένα κουτάλι σε ”μπουκιές”. Ψήνω στον αέρα στους 150 βαθμούς για περίπου 35-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Τσεκάρω αν έχει ψηθεί με ένα μαχαίρι να μην είναι υγρό το μείγμα αλλά ούτε πολύ σφιχτό(σαν κεικ).
COULIS (ΣΑΛΤΣΑ) ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
70γρ φράουλες
70γρ βατόμουρα κόκκινα
4 φύλλα δυόσμου
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
4-5 σταγόνες χυμός λεμόνι
40-50γρ ζάχαρη(ανάλογα την γλυκύτητα των φρούτων μας)
Μπλεντάρω όλα τα υλικά μαζί και τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη(να πάρει μια βράση). Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
4 κσ πραλίνα
λίγο γάλα
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Ανακατεύω τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι έτσι ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή η πραλίνα μας. Αφήνω στην άκρη για την διακόσμηση στο τέλος.