Πουρές γλυκοπατάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Ημέρες γιορτών είναι και δίνουμε και τις ανάλογες νόστιμες συνταγές. Σήμερα έχουμε πουρέ γλυκοπατάτα έτσι όπως τον φτιάχνει ο Άκης Πετρετζίκης!
Συστατικά
- 3 γλυκοπατάτες (περίπου 3 κιλά), πολύ καλά πλυμένες
- 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
- 40 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- κομματάκια βούτυρο
- σιρόπι σφενδάμου
- φρέσκο θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις 3 γλυκοπατάτες από όλες τις μεριές.
- Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Βάζουμε το ταψάκι μέσα στον φούρνο για περίπου 1 με 1 ½ ώρα ανάλογα το μέγεθός τους.
- Αφού ψηθούν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις γλυκοπατάτες από το ταψάκι μας.
- Όσο είναι ακόμα ζεστές, τις κόβουμε στην μέση και με ένα κουτάλι βγάζουμε όλη την σάρκα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την σάρκα και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες γλυκοπατάτες.
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε μέσα την σάρκα από τις γλυκοπατάτες, το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι, το πιπέρι και το γρ. βούτυρο.
- Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν οι γλυκοπατάτες και να γίνει λείος ο πουρές μας.
- Σερβίρουμε προσθέτοντας πάνω από τον ζεστό πουρέ μας κομματάκια βούτυρο, περιχύνουμε με λίγο σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμαράκι.
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».