Πόσα χημικά πρόσθετα νομίζετε ότι περιέχουν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε;
Πόσα χημικά πρόσθετα νομίζετε ότι περιέχουν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε;
Πιθανολογείται ότι υπάρχουν περισσότερες από 3.000 πρόσθετες χημικές ουσίες στην τροφή μας και περισσότερες από 10.000 στην επεξεργασία, την αποθήκευση και τη συντήρησή της. Το σώμα μας είναι αναγκασμένο να αντιμετωπίζει φυτοφάρμακα, (λιπάσματα στα φρούτα και τα λαχανικά), αντιβιοτικά και ορμόνες που εισάγονται με ένεση στα περισσότερα ζώα που εκτρέφονται για το κρέας τους. Ακόμα και τα βιολογικά λαχανικά δεν είναι βέβαιο ότι είναι απολύτως ασφαλή, διότι δεν είμαστε σίγουροι ποτέ για το επίπεδο τοξικότητας του αέρα και του νερού που μολύνει το έδαφος και στη συνέχεια διεισδύει στα φυτά. Επίσης, η κακή διατροφή, ενισχυμένη με ζάχαρη, γλυκά, τηγανητά, αλεύρι που έχει υποστεί επεξεργασία, αλκοόλ κτλ, δεν βοηθάει και πολύ τον οργανισμό.
Οι διατροφικές ανεπάρκειες μειώνουν ακόμα περισσότερο την ικανότητα των οργανισμών να αντιστέκεται στις λοιμώξεις και στις επιπτώσεις τους και γενικότερα την ικανότητα ου ανοσοποιητικού συστήματος.
Κάλλη Σκαρλάτου
Ολιστική Βοτανολόγος & Ενεργειακή Θεραπεύτρια
“Βιβλιογραφία:
ΑΚΡΑΙΑ ΤΟΞΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ” ΤΟΥ Dr.Howard W.Fisher