Πως μαγειρεύεται το ρύζι basmati
Ας μάθουμε να φτιάχνουμε επιτέλους αυτό το υπέροχο ρύζι
Υλικά
2 φλιτζ. ρύζι
10 φλιτζ. νερό
1/3 κ.γ. αλάτι
1/2 λεμόνι (όχι τον χυμό του, ολόκληρο το λεμόνι)
Προετοιμασία
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το ρύζι και μπόλικο νερό, το ανακατεύουμε καλά μέχρι να θολώσει το νερό.
Αδειάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει.
Αδειάζουμε την κατσαρόλα σε ένα τρυπητό και αφήνουμε το ρύζι 5 λεπτά να στεγνώσει πριν το σερβίρουμε.
Πηγή: greenchef
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».