Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F08%2Fimages easyblog articles 11079 pagoto kai diatrofi

Ποιος είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να αντισταθούμε στην απόλαυση ενός παγωτού

Πολλές θα σκέφτεστε έχει θέση το παγωτό σε μία διατροφή; Πόσες θερμίδες έχει; Μπορούμε να τρώμε έστω και λίγο; 

Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να αντισταθούμε και ειδικά το καλοκαίρι σε αυτόν τον πειρασμό.

Αλήθεια όμως, γιατί είναι δύσκολο να αντισταθούμε στην απόλαυση ενός παγωτού;

Η χολίνη που περιέχεται στο γάλα έχει ηρεμιστική δράση. Επίσης, στο γάλα περιέχεται και L-τρυπτοφάνη, που σε συνδυασμό με υδατάνθρακες (όπως η ζάχαρη) ενεργοποιεί την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία βελτιώνει την κακή διάθεση. Επιπλέον, η ζάχαρη στα προϊόντα γάλακτος ανεβάζει την ενέργεια, ενώ η κρεμώδης, απαλή υφή σας καθησυχάζει.

#tip: προτιμήστε παγωτό σορμπέ ή γρανίτα

#PsomaMedicalWellness | www.psoma.gr | 210 6801085-6 

Είμαι η Μαρία Ψωμά, γιατρός – βιοπαθολόγος παχυσαρκίας. Μπόρεσα να συνδυάσω την κλασική ιατρική με την ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου, για την επίλυση του προβλήματος της παχυσαρκίας. Δεν είμαι διαιτολόγος, αλλά γιατρός. Σπούδασα Ιατρική και δεν αρέσκομαι στη λέξη «δίαιτα», αλλά στη «διατροφή». Δεν πιστεύω στις δίαιτες. Αν κάνεις μία αυστηρή δίαιτα, θα στερηθείς και μετά θα «πέσεις με τα μούτρα» λέει.

RELATED