Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2019%2F03%2Fimages easyblog articles 7584 pink cake me mous sokolata ion

Ήρθε Η Ώρα Να Δοκιμάσετε Pink cake με μους σοκολάτας Και Φρούτα Του Δάσους

Ποια ή ποιος από εσάς δεν λατρεύει την σοκολάτα; Ποια ή ποιος δεν είναι fan της ΙΟΝ ή του γλυκού; Η αγαπημένη μας σεφ Μίκα Παντελάκη μοιράζεται μαζί σας Pink cake με φρούτα του δάσους. Θα το λατρέψετε! 

Συστατικά

  • Για το κέικ
  • 220γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 1κγ μπέικιν πάουντερ
  • 450γρ ζάχαρη
  • 380-400γρ αλεύρι
  • 250γρ γιαούρτι
  • 1κγ ξύδι λευκό
  • υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για την μους σοκολάτας
  • 150γρ γάλα
  • 600γρ κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 450γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
  • ξύσμα απο 1+1/2 πορτοκάλι
  • Βουτυρόκρεμα
  • 330γρ ζάχαρη άχνη
  • 330γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες

  • 1.Για το κέικ: Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Έπειτα προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, και τέλος το γιαούρτι. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ξύδι και τελειώνουμε με τα στερεά μας. Ψήνουμε στους 140 με αέρα για 40-50λεπτά. (*Βάζουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε στο τέλος. Όσο περισσότερο τόσο πιο κόκκινο.)
  • 2.Για την μους σοκολάτας: Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το ξύσμα (χωρίς να βράσει) και το ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτα, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα με απαλές κινήσεις απο κάτω προς τα επάνω με το σύρμα μας ή με μια μαρίζ προσθέτουμε την σαντιγί σε 2-3 δόσεις.
  • 3.Για την βουτυρόκρεμα: Ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά στο μίξερ με το σύρμα και τοποθετώ σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • 4.Στήσιμο γλυκού: Αφού κρυώσει το κέικ το κόβω κατά μήκος σε 3 κομμάτια. Έπειτα σε κάθε κομμάτι τοποθετώ την μους με μια σπάτουλα και απλώνω. Συναρμολογώ πάλι το κέικ. Καλύπτω έπειτα με την βουτυρόκρεμα απλώνοντας με μια σπάτουλα ή κάνω παντού ”βούλες”με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Διακοσμώ με κόκκινα και μαύρα βατόμουρα.

About Μίκα Παντελάκη

Η Μίκα Παντελάκη γεννήθηκε το 1994 και είναι απόφοιτη της Σχολής Μαγειρικής Etoile. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από γνωστούς Έλληνες Σεφ Ζαχαροπλάστες και Μάγειρες. Έχει δουλέψει σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας και των Χανίων, σε κάποια από τα οποία ήταν υπεύθυνη επιδόρπιου και γλυκών. Επί του παρόντος εργάζεται σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας.​

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED