Παντζαροσαλάτα με κινόα και εσπερειδοειδή. Η σαλάτα που θα λατρέψετε!
Σήμερα σας έχω σούπερ συνταγή. Παντζαροσαλάτα, νόστιμη, θρεπτική και χορταστική. Δοκιμάστε τη με τον τρόπο που σας προτείνω και θα ξετρελαθείτε!
ΥΛΙΚΑ:
180γρ κινόα (έτοιμο mix λευκής και κόκκινης ή μόνο λευκή)
½ πράσινο μήλο
120γρ γιαούρτι
40γρ φουντούκια χονδροσπασμένα
Φύλλα δυόσμου
3-4τμχ ραπανάκια (κομμένα σε λεπτές ροδέλες για διακόσμηση)
1τμχ πορτοκάλι
4 παντζάρια κόκκινα βρασμένα +λίγο από το ζουμί τους
Περίπου 40γρ ξύδι λευκό ή κόκκινο
Αλάτι/πιπέρι
20-30γρ ελαιόλαδο
1τμχ φρέσκο κρεμμύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα μικρή βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συνήθως παίρνει 9-10 λεπτά). Έπειτα στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Σε ένα μικρό τηγανάκι καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά τα φουντούκια μας μαζί με λίγο αλάτι, μόλις πάρουν ξανθό χρώμα αποσύρουμε από την φωτιά. Κόβουμε το μήλο, το πορτοκάλι και τα παντζάρια σε μέτρια κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μπόλ. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και το φρέσκο κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Τέλος προσθέτουμε την στεγνή κινόα, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το ξύδι, τα φουντούκια μας και το αλατοπίπερο σύμφωνα με την δική μας γεύση. Θέλουμε η σαλάτα μας να είναι έντονη! Ιδανικά είναι να αφήνουμε την σαλάτα μας στο φυγείο λίγη ώρα να τραβήξει γεύσεις και αρώματα.