Παραδοσιακά Λαδοκούλουρα Με Σουσάμι
Υλικά
1 κιλό περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζ. ζάχαρη
1 φλυτζ. σπορέλαιο
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γλ. κανέλα
3/4 φλυτζ. χυμός πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
Σουσάμι
Εκτέλεση
1. Ανακάτεψε τη ζάχαρη και το λάδι σ’ ένα μεγάλο μπολ.
2. Διέλυσε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού (πρόσεχε γιατί αφρίζει).
3. Ρίξε τον χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα της ζάχαρης και πρόσθεσε την κανέλα, το κονιάκ και στο τέλος το αλεύρι.
4. Ζύμωσε ελαφρά και πλάσε κουλούρια μεγαλούτσικα (στρογγυλά ή μακρόστενα).
5. Ρίξε το σουσάμι σ’ ένα καθαρό μπολ και βούτα μέσα το κάθε κουλούρι.
6. Βάλε τα λαδοκούλουρα σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».