Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F08%2Fimages easyblog articles 11010 panakota me passion fruit

Πανακότα με γάλα καρύδας, τσάι και passion fruit

Σήμερα σας έχουμε συνταγή αγαπημένης πανακότας, με πολύ εύκολα υλικά και με passion fruit που όλες φαντάζομαι γνωρίζετε για τα οφέλη του.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ :

400γρ κρέμα καρύδας (αν δεν βρείτε χρησιμοποιήστε γάλα καρύδας)

50γρ ζάχαρη

6γρ φύλλα ζελατίνης (μαλακωμένα σε νερό)

2 φακελάκια τσάι (με φρούτα του πάθους ή πράσινο)

30γρ νιφάδες καρύδας (τριμμένη)

50γρ λευκή κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας μαζί με την ζάχαρη και το τσάι αφού πρώτα το βγάλουμε από τα φακελάκια του. Μόλις αυτό ζεσταθεί καλά (πριν βράσει) προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες αφού πρώτα τις στραγγίξουμε καλά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και αφαιρούμε από την φωτιά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και έπειτααφήνουμε για λίγο να κρυώσει το μείγμα μας ελαφρώς και προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, έπειτα γεμίζουμε μπολάκια της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν καλά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ:

2τμχ mango

2τμχ passion fruit (κομμένα στην μέση, κρατάμε μόνο το εσωτερικό)

1 φακελάκι τσάι(της προτίμησης μας)

30γρ ζάχαρη

20γρ νερό

1/2κγ κορν φλάουερ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Κόβουμε τα mango σε μικρά κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε το νερό και το κορν φλάουερ αν χρειάζεται. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τσάι και το passion fruit. Αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και έπειτα το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-9

XΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 25-30 λεπτά+ χρόνος αναμονής

Follow me Facebook | Instagram

Η Μίκα Παντελάκη είναι γεννημένη το 1994, απόφοιτη σχολής μαγειρικής, εργάζεται σε εστιατόρια από τα 17 της, και έχει ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με την μεσογειακή αλλά και την περουβιανή κουζίνα. Έχει εργαστεί στην Αθήνα, την Κύπρο αλλά και την Κρήτη, την οποία αγαπά πλέον πολύ.

Με αγάπη για αυτό που κάνει, αλλά και πάνω από όλα δουλεύοντας σκληρά έχει καταφέρει από τα πρώτα χρόνια της εργασίας της να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανωτέρων της και να αναλάβει ευθύνες μέσα στις κουζίνες των εστιατορίων. Της αρέσει να μαθαίνει, να διαβάζει για την δουλειά της και να εξελίσσεται συνεχώς. Αγαπά την μαγειρική αλλά και την ζαχαροπλαστική, εξάλλου πιο τέλειο γεύμα τελειώνει χωρίς μια γλυκιά απόλαυση…

Όνειρο της, η δική της μικρή επιχείρηση που σκοπό θα έχει την ευχαρίστηση των ανθρώπων που θα την επιλέγουν για την διασκέδασή τους. Και πως κερδίζετε αυτό? Σύμφωνα με την ίδια το μεράκι και η αγάπη για το φαγητό είναι αρκετά!

RELATED