Πανακότα λεβάντας με μύρτιλο…μία έκρηξη γεύσεων από την Αιμίλια Αντωνίου
Μεσημεράκι στην Λάρνακα, η ημέρα είναι υπέροχη και είμαι παρέα με την αγαπημένη μου φίλη Αιμίλια Αντωνίου.
Σήμερα είναι η τυχερή μας μέρα γιατί είμαι δίπλα της και την βλέπω να δημιουργεί την δική της μυρωδάτη νόστιμη συνταγή πανακότα με λεβάντα…ναι καλά ακούσατε με λεβάντα.
Οπότε την λεβάντα μην την βάζετε μόνο για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σας και το μπαλκόνι σας αλλά να την χρησιμοποιείτε και για να φτιάξετε υπέροχα γλυκά!
Συνταγή γλυκιά από την Αιμίλια Αντωνίου & το My Kitchen Stories
ΥΛΙΚΑ (για 11 μερίδες)
1 ΛΙΤΡΟ ΦΡΕΣΚΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1/5 ΓΑΛΑ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ
4 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ
2 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΛΕΒΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στην φωτιά να πάρουν μία πρώτη βράση και στο τέλος ρίχνουμε την λεβάντα και το βγάζουμε από την φωτιά.
Βάζουμε τις ζελατίνες σε μισό ποτήρι πολύ ζεστό νερό να διαλυθούν και τις ρίχνουμε στο υπόλοιπο μίγμα.
Το μίγμα το περνάμε από το σουρωτήρι να φύγει η λεβάντα και ότι υπάρχει μέσα και μετά βγάζουμε όλους του σπόρους από το κλωναράκι τις βανίλιας και τους βάζουμε στο σουρωμένο μίγμα.
Το βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το μοιράζουμε σε ατομικές φόρμες ή γυάλινα πορτήρια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Από πάνω μπορείτε να του βάλετε φρέσκια σάλτσα από μύρτιλο ή ράσμπερι. (τα μύρτιλα που χρησιμοποιήσαμε είναι κατεψυγμένα)
Την σάλτσα την φτιάχνουμε αφού ψήσουμε τα φρούτα ελαφρά με λίγη ζάχαρι μέχρι να λιώσουν
Καλή επιτυχία αγαπημένοι μου