Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2014%2F11%2Fimages easyblog images 928 bfa9b7e5542153d134a3eed2bd0df6f6 XL

Πάμε θέατρο: «Η Ζωή μου στην τέχνη»

 «Η Ζωή μου στην τέχνη»
 
Κωμωδία
του Andrew Cowie (Άντριου Κάουι)
στο Θέατρο Αργώ
Β’ χρονιά επιτυχίας !
από Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Με τους ηθοποιούς Νίκο Αναγνωστόπουλο, Νατάσσα Μήττα και Παναγιώτη Νάτση
trailer για την παράσταση:
https://www.youtube.com/watch?v=gyZeryJ1_3c
 
 
Η κωμωδία «Η ζωή μου στην τέχνη» του Άγγλου συγγραφέα Andrew Cowie (Άντριου Κάουι) παρουσιάστηκε την περασμένη χρονιά για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη της πορεία, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ: 210-5201.684-5) από την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, και θα παίζεται κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 9:15μμ, και Κυριακή στις 6.30μμ.
 
«Η ζωή μου στην τέχνη» (My Life In Art) γράφτηκε το 1998, έχει τρία πρόσωπα -ένα σκηνοθέτη και δύο ηθοποιούς- και ‘ενορχηστρώνεται’ από το συγγραφέα σαν ένα έργο μέσα στο έργο. 
Ο Γκράχαμ είναι ο σκηνοθέτης και ανεβάζει τον «Δον Ζουάν» του Μπάιρον, ο Στίβεν είναι ο πρωταγωνιστής του, η Ρεβέκκα είναι η ηθοποιός που υποδύεται τη Δόνα Τζούλια.  Σύντομα η επαγγελματική τους ζωή θα μπλέξει με την προσωπική και οι σχέσεις τους θα δοκιμαστούν.
Ένα έργο, τρεις άνθρωποι, όλοι δεμένοι με την ψεύτικη εικόνα τους. Τι συμβαίνει όταν οι ηθοποιοί αρχίζουν να ταυτίζονται με το ρόλο τους; Όταν οι ερωτικές σκηνές ζωντανεύουν μόλις τα φώτα σβήσουν; Ποιος ο ρόλος του σκηνοθέτη τότε; Μυστικά, εξομολογήσεις, αποκαλύψεις. Ένα ερωτικό τρίγωνο όπου καθένας κοιτά προς διαφορετική κατεύθυνση.
Ο Andrew Cowie διακωμωδεί τις καταστάσεις που δημιουργούνται μέσα στις πρόβες, με σκοπό να δημιουργήσει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να παρατηρήσει τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους, την προσπάθεια για αυτογνωσία και την εγγενή τους ανασφάλεια.
 
Το My Life In Art παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Birmingham τον Ιούλιο του 1998 και έχει παιχτεί σε Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία, Ιταλία κ.ά., αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. 
 
Ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Βίλλυ Τερτίπη
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη 
Ενδυματολόγος: Άρτεμις Υψηλάντη Ναπολέων
Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Λεγάτου 
Καλλιτεχνική διεύθυνση : Αλέξανδρος Νικόλαος Ζιώγας 
Φωτογραφίες- Γραφιστικά : Κέλλυ Δημητριάδη & Frenzy Projects
Ηθοποιοί: Νίκος Αναγνωστόπουλος, Νατάσσα Μήττα, Παναγιώτης Νάτσης
Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο στις 9:15 μμ, Κυριακή στις 6.30 μμ.
Από Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 έως 18 Ιανουαρίου 2015.
Εισιτήρια: 12 ευρώ γενική είσοδος, 8 ευρώ μειωμένο (κάρτα ανεργίας, φοιτητικό, πολύτεκνοι, ομαδικό).
Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Χώρος: 
Θέατρο «Αργώ», τηλ: 210-5201.684-5
Ελευσινίων 15, στάση μετρό Μεταξουργείο, Αθήνα
 
 
 
Βιογραφικά συγγραφέα και σκηνοθέτη
Andrew Cowie, συγγραφέας του έργου
O Andrew Cowie είναι Άγγλος ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας και καθηγητής.   Ζει στο Birmingham της Αγγλίας.  Στα θεατρικά του έργα περιλαμβάνονται τα: My Life In Art, The Authorised Version, Friction και το Cait’s Story. Έχει διασκευάσει για το θέατρο το Nineteen Eighty-four του George Orwell και το Castle Dracula του Bram Stoker, ενώ έχει μεταφράσει στα αγγλικά τα έργα: Three Sisters (Chekhov), Mary Stuart (Schiller), Miss Julie (Strindberg).
Θοδωρής Βουρνάς, σκηνοθέτης της παράστασης
Ο Θ. Β. είναι σκηνοθέτης και δραστηριοποιείται τόσο στο θέατρο όσο και τον κινηματογράφο.
Στο Θέατρο, έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις:
Βραδινή Έξοδος των Βαγγέλη Τάτση και Θανάση Σταυρόπουλου, Θέατρο Αργώ (2012),  Desperados του Γιώργου Ηλιόπουλου, 104 κέντρο λόγου και τέχνης (2011),  Μακριά μου της Εβίτας Παπατσώρη, Επί Κολωνώ, Φεστιβάλ off off Athens (2011),  Αν ζούσα τώρα του Νίκου Λακόπουλου, Bar Decadence (2010), Human Voices, διασκευή μονολόγων του Ζαν Κοκτώ, Θέατρο Επί Κολωνώ, Φεστιβάλ off off Athens (2010).
Στον Κινηματογράφο, έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους :
Εθελοντές, σενάριο Αλέξιου Κωτσόρη, 2013. 
Στην άλλη όχθη, σενάριο Κατερίνας Βαϊμάκη, 2012.
Η μεγάλη κομπίνα, σενάριο Κώστα Μουρσελά, 2011.
Ποιος δεν μετανιώνει, σενάριο Ελένης Ηλιοπούλου, 2010.
 
unnamed
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED