Παγωτό: Γιατί Είναι Δύσκολο Να Αντισταθούμε;
Η χολίνη που περιέχεται στο γάλα έχει ηρεμιστική δράση. Επίσης, στο γάλα περιέχεται και L-τρυπτοφάνη, που σε συνδυασμό με υδατάνθρακες (όπως η ζάχαρη) ενεργοποιεί την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία βελτιώνει την κακή διάθεση. Επιπλέον, η ζάχαρη στα προϊόντα γάλακτος ανεβάζει την ενέργεια, ενώ η κρεμώδης, απαλή υφή σας καθησυχάζει.
#tip: προτιμήστε παγωτό σορμπέ ή γρανίτα, που έχει πολύ λίγες θερμίδες.
Μαρία Ψωμά, Ιατρός-Βιοπαθολόγος
Είμαι η Μαρία Ψωμά, γιατρός – βιοπαθολόγος παχυσαρκίας. Μπόρεσα να συνδυάσω την κλασική ιατρική με την ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου, για την επίλυση του προβλήματος της παχυσαρκίας. Δεν είμαι διαιτολόγος, αλλά γιατρός. Σπούδασα Ιατρική και δεν αρέσκομαι στη λέξη «δίαιτα», αλλά στη «διατροφή». Δεν πιστεύω στις δίαιτες. Αν κάνεις μία αυστηρή δίαιτα, θα στερηθείς και μετά θα «πέσεις με τα μούτρα» λέει.