Όχι πανικός και ερασιτεχνισμοί με κοριούς και ψώρα. Δείτε πως θα το αντιμετωπίσετε!
Όχι πανικός και ερασιτεχνισμοί με κοριούς και ψώρα. Όλες οι πληροφορίες για το πως θα αντιμετωπίσουμε όλα τα εισερχόμενα πάνω στο κομμάτι της υγείας από την cleaningnews.
Πρόσθετοι πονοκέφαλοι απασχολούν τους διαμένοντες στην Ελλάδα, μετά την επέλαση των κοριών σε όλα τα «κοινωνικά επίπεδα», αλλά και την συνεχόμενη εξάπλωση της ψώρας, μια άκρως μεταδοτικής νόσου.
Αν και υπάρχουν ενημερωτικές αναφορές, για τον περιορισμό της έξαρσης των ενοχλητικών κοριών, πώς μπορείτε να προστατέψτε τους χώρους από τους απρόσκλητους φίλους μας, αλλά και πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε το άκαρι της ψώρας σε μια σύγχρονη κοινωνία, μια υπενθύμιση για περιορισμό του πανικού και των ερασιτεχνισμών πάντα χρειάζεται
Υπάρχουν πολλές αιτίες, για την νέα «αυξανόμενη έκρηξη» τους , όπως τα ‘‘διεθνή ταξίδια’’, τα άτομα που ‘‘διασχίζουν τα σύνορα μας σε καθημερινή βάση’’, αλλά και από την ολοένα ‘‘ συχνότερη αποκομιδή ’’ μεταχειρισμένων επίπλων και ρούχων κλπ.
Μπορεί να ακούγεται παράλογο αλλά η αλήθεια είναι ότι, ήρθε να προστεθεί- μετά τα μεταχειρισμένα ρούχα, ένα τεράστιο αναπτυσσόμενο «δίκτυο πωλήσεων» μέσω των «μικρών αγγελιών» σε μεταχειρισμένα –δεύτερο χέρι – αντικείμενα ,που μπορεί να είναι από ‘‘συχνότερη αποκομιδή’’ και να πωλούνται ως «αναπαλαιωμένα» , όπως στρώματα, σαλόνια, χαλιά, παπλώματα κλπ.
Όχι πανικός.
Η έξαρση των κοριών, αλλά και των παρασιτικών ακάρεων της ψώρας, δεν πρέπει να μας προκαλέσουν πανικό, διότι μπορεί να δημιουργηθούν μεγαλύτερα και πιο δαπανηράπροβλήματα.
- Δεν πετάμε στρώματα, σαλόνια , χαλιά, παπλώματα.
- Δεν πλένουμε ρούχα, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, παπλώματα-θήκες-πάνω από 55⁰-60⁰, η στο στεγνωτήριο πάνω από 100⁰ για 30 λεπτά. δεν πρέπει να μας προκαλέσουν πανικό,
- Δεν ανήκουν μόνο στο κρεβάτι, πάνε παντού.
- Δεν κάνουν διακρίσεις σε «καθαρούς» και «βρώμικους» χώρους.
- Δεν είναι τα τσιμπήματα των «αόρατων συντρόφων» μας όλα ίδια.
- Δεν υπάρχει έρευνα, που να αποδεικνύει ότι μεταδίδουν επιβλαβείς ασθένειες, όπως το «ξεχασμένο» λοιμώδης νόσημα της χολέρας , αντιθέτως μόνο «ψυχολογική ανησυχία».
- Δεν αγοράζουμε μεταχειρισμένα ή από δεύτερο χέρι, από δωρεές και ποτέ από ‘‘ αποκομιδές’’ αν δεν έχουμε εξασφαλίσει την καθαρότητα τους.
- Δεν πρέπει να βλέπουμε με αντιπάθεια, τις κατηγορίες των ζωικών εχθρών που παρασιτούν στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον, άλλα μάλλον θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί τους.
Όχι ερασιτεχνισμοί.
- Συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας, για τσιμπήματα, φαγούρα , ερεθισμό στο δέρμα. κλπ.,
- Δεν συγχέουμε την μεταδοτική ψώρα, με την ψωρίαση.
- Δεν επιχειρούμε τίποτα μόνοι μας, διότι συνήθως το αποτέλεσμα μίας αυτόβουλης κίνησης, μας φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.
- Δεν αναθέτουμε εφαρμογές με βιοκτόνα (99%), για την αντιμετώπιση (αποπαρασίτωση)των άκάρεων της ψώρας.
- Δεν αναθέτουμε εφαρμογές όταν δεν υπάρχει «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών»,σύμφωνα με το νόμο 3919/2011, τηρώντας πλήρως την ισχύουσα νομοθεσία (πχ. οι εφαρμογές να γίνονται παρουσία του υπεύθυνου επιστήμονα).
- Δεν αναθέτουμε εφαρμογές όταν τα προϊόντα (Βιοκτόνα Σκευάσματα) δεν υπάρχουν στην ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ.(Κατάλογος Βιοκτόνων Κατά Δράση).
- Δεν αναθέτουμε εφαρμογές πριν εξασφαλίσουμε ότι υπάρχει μια ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτων, (Βιοκτόνα Σκευάσματα – Κανονισμοί & Ορθή Χρήση), αλλά και εναρμόνιση με τον Οδηγό Ορθής Πρακτικής για προστασία από ζωικούς εχθρούς- έντομα.
- Δεν αναθέτουμε εφαρμογές με βιοκτόνα πριν από κάθε διενέργεια ταυτοποίησης.
- Δεν αναθέτουμε εφαρμογές πριν εξασφαλίσουμε, ότι θα υπάρχει προεργασία πριν από οποιαδήποτε επιστημονική εφαρμογή, αφού μπορεί κατ’ αυτόν τον τρόπο , να μειωθεί στο 1/3 περίπου η επιβάρυνση του χώρου από την χρήση χημικών, να αντιμετωπιστούν προβλήματα από την επικινδυνότητα της “εσωτερικής επιμόλυνσης”, να μειωθεί το κόστος των επισκέψεων αλλά και η «ψυχοφθόρα ταλαιπωρία».
Δεν εξαρτώνται τα πάντα από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, αλλά και από τι θέλουμε και εμείς ως καταναλωτές.
Προσοχή: Ενεργή συμβολή στην ενημέρωση μπορούν να έχουν όλοι , από τη συμμετοχή της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, των κυβερνητικών η μη-κυβερνητικών οργανισμών, συλλογών, σωματείων, ιδρυμάτων και φορέων, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π