Όταν “πειράζεις” το παραδοσιακό ρυζόγαλο
Όταν “πειράζεις” το παραδοσιακό ρυζόγαλο
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι ρύζι (arborio)
2 φλυτζάνια νερό
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κρόκοι
2κουταλιές του γλυκού corn flour
250γρ φράουλες ψιλοκομμένες
καστανή ζάχαρη
EKTEΛΕΣΗ
Βράζω το ρύζι να ρουφήξει το νερό, ενώ παράλληλα ζεσταίνω το γάλα (κρατάω λίγο για να ανακατώσω με το corn flour) με τη ζάχαρη, προσθέτω το ξύσμα, τις βανίλιες και το υπόλοιπο γάλα με το corn flour. Προσθέτω το ρύζι και βράζω για 5-7 λεπτά να δέσει σε κρέμα. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω χτυπημένους τους κρόκους ανακατεύοντας δυνατά. Μοιράζω σε πυρίμαχα σκεύη και μοιράζω τα κομμάτια του φρούτου στα σκεύη. Τα αφήνω να κρυώσουν σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο. Πριν σερβίρω πασπαλίζω με καστανή ζάχαρη και καίω με φλόγιστρο μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας
Ευχαριστούμε την Λίλιαν Ρήγα για την υπέροχη συνταγή της
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».