Όσπρια & Οσπριάδα – Μαγειρεύοντας ποικιλία οσπρίων αυξάνεται η θρεπτική τους αξία.
Μαγειρεύοντας ποικιλία οσπρίων αυξάνεται η θρεπτική τους αξία. Πειρμαματιστείτε με νόστικες χειμωνιάτικες συνταγές όπως την ΟΣΠΡΙΑΔΑ!
Τα Όσπρια είναι πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών, αποτελούν τις πλουσιότερες πηγές φυτικών ινών και ιδιαίτερα σε διαλυτές φυτικές ίνες που συμβάλουν στην μείωση της χοληστερίνης καθώς παρεμποδίζουν την απορρόφηση των λιπαρών από τον οργανισμό.
extra ”μυστικά” :
– Καταναλώστε όσπρια τουλάχιστον 2φορές/ εβδομάδα.
– Συνδυάστε τα με ρύζι για να κάνετε τον ιδανικό συνδυασμό πρωτεΐνης
– Προσθέστε πολύχρωμες πιπεριές για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.
– Σε περίπτωση ευερέθιστου εντέρου καθώς και άλλων φλεγμονών καλό είναι να περιορίζεται η κατανάλωση και να γίνεται συνδυαστικά με ρύζι.
– Σε περιπτώσεις με Ουρική Αρθρίτιδα και/ ή χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια απαιτείτε περιορισμός στην κατανάλωση οσπρίων.
Δρυγιαννάκη Άρτεμις
Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής