Έχετε δυσανεξία στη γλουτένη; Αυτά είναι τα καλύτερα προϊόντα χωρίς…
Η γλουτένη είναι μία πρωτεΐνη, η οποία υπάρχει στο σιτάρι, τη βρώμη, τα δημητριακά. Είναι η ουσία αυτή που βοηθάει τη ζύμη να φουσκώσει.
Υπό φυσικές συνθήκες το έντερο καταφέρνει να τη διασπάει. Αν αυτό δεν γίνει τότε το άτομο εμφανίζει δυσανεξία στη γλουτένη, δηλαδή την πάθηση της κοιλιοκάκης. Η σωστή πέψη δεν γίνεται και τα θρεπτικά συστατικά δεν απορροφώνται από το οργανισμό.
Συμπτώματα της κοιλιοκάκης
- Συχνές διάρροιες
- Κράμπες στο έντερο
- Φούσκωμα
- Πονοκέφαλος
- Υπερβολική κόπωση
Τα παραπάνω συμπτώματα –ακόμα και όταν η διάγνωση δεν είναι κανονική εντεροπάθεια- μπορεί να σημαίνουν ότι τα προϊόντα χωρίς γλουτένη ίσως είναι μία καλή επιλογή. Πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας μπορείτε να προχωρήσετε στη δίαιτα χωρίς γλουτένη.
Όσοι καταπιάνεστε λοιπόν με προϊόντα χωρίς γλουτένη, γνωρίζετε σίγουρα ότι υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα οι ζύμες δεν έχουν την ίδια ελαστικότητα και φυσικά δεν φουσκώνουν το ίδιο.
Από τη μεγάλη ποικιλία του ola-bioμπορείτε να βρείτε εδέσματα και προϊόντα χωρίς γλουτένη που μπορούν να σας κάνουν να απολαμβάνετε και πάλι τα αγαπημένα σας φαγητά.
Ποια είναι αυτά;
Άλευρα: Ένα μείγμα αλεύρων με το οποίο μπορείτε να φτιάξετε το αγαπημένο σας ψωμί μόνοι σας. Φτιάξτε και αλμυρές – γλυκές συνταγές. Τα άλευρα δεν περιέχουν μαγιά, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αυτοί που έχουν αλλεργία στην μαγιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μείγμα.
Ταλιατέλες και ζυμαρικά: Νόστιμα και ελαφριά, χωρίς να περιέχουν γλουτένη. Τα περισσότερα είναι εγκεκριμένα από φορείς υγείας με τόπο παραγωγής την Ιταλία, τη μητέρα του μακαρονιού.
Μπισκότα σε σνακ: Μπισκότα που θα αγαπήσουν παιδιά και μεγάλοι με φρούτα και σοκολάτα. Μερικά είναι και χωρίς λακτόζη. Τραγανές, μοναδικές στην γεύση.
Δείτε την μεγάλη ποικιλία από ola–bio με προϊόντα χωρίς γλουτένη και βρείτε όλα τα σημεία διάθεσης, τα οποία μπορείτε εσείς οι ίδιοι να επισκεφθείτε και να κάνετε τα ψώνια σας