
Όλα τα This and That #212 | Τι είδαμε την εβδομάδα που πέρασε
Πιστές στο ραντεβού μας για άλλο ένα This and That με όλα τα νέα και όμορφα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας.
«Στα Καλά Καθούμενα» To μοναδικό premium Steak House της Αθήνας
«Στα Καλά Καθούμενα», το εστιατόριο του chef patron Στέφανου Σαράτση, το οποίο έπειτα από μια πετυχημένη πορεία 28 ετών στη Θεσσαλονίκη ήρθε και στην Αθήνα και διανύει ήδη τον 2ο χρόνο απόλυτης επιτυχίας του και στην πρωτεύουσα. Είναι αδιαμφισβήτητα το εστιατόριο, που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή στην αθηναϊκή κρεατοφαγική σκηνή.

Χρήστος Νέζος-Μαίρη Αυγερινοπούλου-Γωγώ Αυγερινοπούλου-Χάρης Σιανίδης-Νίκος Κοντομήτρος-Ιωσήφ ΠρωΪμάκης-Ιωάννα Σταμούλου
Φιλοξενείται σε ένα επιβλητικό κτήριο, που βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, στην Ιερά Οδό 25-29, σε έναν χώρο 1.600 τ.μ.. Το «Στα Καλά Καθούμενα» είναι ένα γνήσιο Steak House, το οποίο έγινε μεμιάς talk of the town και ο απόλυτος γευστικός προορισμός για τους meat lovers, αφού προσφέρει την μεγαλύτερη γκάμα κρέατος premium κοπών. Η ψυχή των δύο εστιατορίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι αδιαμφισβήτητα ο Head of Company Στέφανος Σαράτσης, ο οποίος οραματίστηκε και υλοποίησε τα «Στα Καλά Καθούμενα» έχοντας δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια σταθερούς συνεργάτες και συνάμα φίλους.
«Στα Καλά Καθούμενα» θα γευτείτε εκλεκτές κοπές, limited edition wagyu A5 Ιαπωνίας, ένα κρέας με premium χαρακτήρα αλλά και Wagyu Rib Eye Αυστραλίας, Bistecca Alla Fiorentina, Celanique (τρυφερή καρδιά από ένα εξαιρετικό φιλέτο) black Angus Αμερικής, Picanha Wagyu, Bavette (Flank steak) από Βlack Angus Αμερικής με την “βασίλισσα” Tomahawk να κλέβει την παράσταση. Όλα τα κρέατα συνοδεύονται από επίσης εξαίρετα sides όπως: βελούδινο πουρέ με βούτυρο μαύρης τρούφας, τραγανά σπαράγγια σωτέ σκορδοβούτυρο και flakes παρμεζάνας, καλαμπόκι «αγκαλιασμένο» με βούτυρο παρμεζάνας.

Φυσικά εκτός από τις εξαιρετικές κοπές υπάρχουν και τα πρώτα πιάτα. Εδώ κυριαρχεί η «πίτα της Ανδρονίκης», που δεν είναι άλλο από μια πίτα με φρέσκια τριμμένη τηγανητή πατάτα με φέτα Ηπείρου και αυγά ελευθέρας βοσκής Νεοχωρούδας, επίσης το μοναδικό beef Tartare από φιλέτο Βlack Angus Αμερικής, το Tataki η Ιαπωνέζικη εκδοχή του carpaccio από φιλέτο Wagyu Ιαπωνίας συνοδευόμενο από onion rings και φυσικά στα must ορεκτικά συγκαταλέγονται τα μανιτάρια πλευρώτους σβησμένα σε παλαιωμένο κρασί, κρέμα μανιταριού, πέρλες από κατσικίσιο τυρί Ηπείρου παναρισμένες σε φυστίκια Αιγίνης και crumble λεμονιού με θυμάρι, αλλά και οι ευφάνταστες σαλάτες όπως το «παντζάρι τριλογία» από κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί παντζάρι με κρέμα από κατσικίσιο τυρί Ηπείρου και η burrata με ντοματίνι, τραγανή baby ρόκα, καραμελωμένα φουντούκια, φρέσκια μοτσαρέλα και χειροποίητο πέστο βασιλικού.

Οι κοπές από τα πιο σπάνια είδη και κομμάτια, που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, κρέατα ανώτερης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας και κορυφαίας γεύσης από ειδικές ράτσες σερβίρονται μπροστά στο τραπέζι από εξειδικευμένους ανθρώπους, που υπηρετούν την τέχνη της κοπής στον υπερθετικό βαθμό. Γι’ αυτό άλλωστε το service είναι εξαιρετικό όπως και το προσωπικό, που είναι καλά «διαβασμένο», χαμογελαστό και πρόθυμο με αποτέλεσμα οι θαμώνες να αισθάνονται μοναδικοί.
Με moto «Διαρκής εξέλιξη» ο Στέφανος Σαράτσης συνοψίζει τον αέναο σκοπό του εστιατορίου και της ομάδας του, εδώ και 28 χρόνια. «Στα Καλά Καθούμενα» θα βρείτε και ενημερωμένη λίστα κρασιών με εξαιρετικές ετικέτες αλλά και signature coctails. Η φιλοσοφία του «Στα Καλά Καθούμενα» επικεντρώνεται στο τρίπτυχο: Ποιότητα – Φιλοξενία – Συμπερίληψη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι δεκαπέντε Θεσσαλονικείς άφησαν τη ζωή τους, την οικογένεια τους, την καθημερινότητα τους, τους φίλους τους, πίστεψαν στο όραμα του και ήρθαν να ζήσουν μαζί του μόνιμα στην Αθήνα.. Το μεγαλοπρεπές εστιατόριο στην Ελλάδα, απευθύνεται σε όλους και όλες ανεξαιρέτως, παρέχει υψηλή ποιότητα στο φαγητό, στη διασκέδαση, στο χώρο, μεταφέροντας την αίσθηση της απόλυτης φιλοξενίας, που έχει αποκτηθεί εδώ και χρόνια στη Θεσσαλονίκη πλέον και στην Αθήνα. Πέρα από το εστιατόριο με τη γνώριμη κρεατοφαγική ταυτότητα, το concept «Στα Καλά Καθούμενα» περιλαμβάνει παράπλευρα projects όπως ένα in house μικρό ξενοδοχείο με εννέα πολυτελείς σουίτες, έναν εντυπωσιακό χώρο private dining, αλλά και food-trucks ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο.
“Γεύσεις απο σπίτι με τον Άντονι Πορόφσκι” | Η νέα σειρά του National Geographic κάθε Κυριακή στις 21.00 – Συμμετέχουν οι διάσημοι καλεσμένοι Awkwafina, Henry Golding, James Marsden, Florence Pugh, Issa Rae και Justin Theroux
Στη νέα σειρά «Γεύσεις από Σπίτι με τον Άντονι Πορόφσκι» του National Geographic, σε παραγωγή του Studio Ramsay Global, κεντρικό πρόσωπο είναι ο Antoni Porowski, συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη λίστα των New York Times και βραβευμένος με Emmy για τη συμμετοχή του στο «Queer Eye». Ο Antoni προσκαλεί διάσημους καλεσμένους σε συναρπαστικά ταξίδια, για να ανακαλύψουν μαζί το παρελθόν τους μέσα από τις γαστρονομικές παραδόσεις, τεχνικές και εμπειρίες των προγόνων τους. Τα νέα επεισόδια προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 21.00 στο National Geographic. Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV.
Η νέα σειρά «Γεύσεις από Σπίτι με τον Άντονι Πορόφσκι» αποτελεί μία μοναδική γαστρονομική και πολιτιστική εμπειρία, γεμάτη συναισθήματα και ανακαλύψεις. Ο Antoni ταξιδεύει μαζί με διάσημους φίλους του, μεταξύ των οποίων οι Awkwafina («A Real Bug’s Life», «Awkwafina Is Nora From Queens»), Henry Golding («The Ministry of Ungentlemanly Warfare», «Crazy Rich Asians»), James Marsden («Paradise», «X-Men»), Florence Pugh («Oppenheimer», «Don’t Worry Darling»), Issa Rae («Insecure», «American Fiction») και Justin Theroux («The Leftovers», «Beetlejuice Beetlejuice»). Κάθε επεισόδιο προσφέρει μία προσωπική εξερεύνηση, καθώς οι καλεσμένοι ανακαλύπτουν τις ρίζες τους και συνδέονται με το παρελθόν μέσα από τις γεύσεις, τις τεχνικές και τις ιστορίες της οικογένειάς τους.
Η 97η τελετή απονομής των βραβείων OSCARS® ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV | «OSCARS’® Night» με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και απευθείας συνδέσεις με το κόκκινο χαλί στο Λος Άντζελες

Η 97η τελετή απονομής των βραβείων OSCARS® έρχεται ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV, την Κυριακή 2/3 στις 02.00 (ξημερώματα Δευτέρας 3/3). Η μετάδοση της λαμπερής τελετής θα γίνει στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD με ελληνικό σχολιασμό από τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο. Συνολικά 24 υποψηφιότητες συγκεντρώνουν στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων OSCARS 10 κορυφαίες κινηματογραφικές παραγωγές, που ανήκουν αποκλειστικά στο πρόγραμμα της COSMOTE TV για το 2025. H COSMOTE TV έχει ετοιμάσει πλούσια κάλυψη της βραδιάς, η οποία θα ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής 2/3 στις 23.30 (COSMOTE CINEMA OSCARS HD) μέσα από την ειδική εκπομπή «OSCARS’® Night». Ο οικοδεσπότης Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, μαζί με καλεσμένους από τον χώρο του θεάματος και της τέχνης που θα βρίσκονται στο στούντιο της COSMOTE TV, θα σχολιάσουν τις υποψηφιότητες και θα κάνουν προβλέψεις για τους νικητές.
Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών και Olympians Έλλαδος ενώνουν δυνάμεις για τον Ολυμπισμό

Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ και το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας συμφώνησαν στη διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας με κοινό σκοπό την προαγωγή της Ολυμπιακής Ιστορίας και Παιδείας, την οποία και επικύρωσαν με την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας. Πιο αναλυτικά, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας και ο επίσημος θεσμικός φορέας όλων των Olympians αθλητών που έχουν αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, συμφώνησαν να συνεργαστούν με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο, σε μία σειρά δράσεων που έχουν ως στόχο την προαγωγή του Αθλητισμού, της Ολυμπιακής Παιδείας, της Περιβαλλοντικής Ευθύνης και της Κοινωνικής Προσφοράς, τόσο στους χώρους του Μουσείου, όσο και εκτός αυτού ανά την επικράτεια.
Η Gruppo Cucine αρωγός της Humanity Greece και το 2025

Η Gruppo Cucine στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στηρίζει πολλούς φορείς και οργανισμούς που παρέχουν στήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έτσι για ακόμα μια χρονιά η εταιρεία βρίσκεται δίπλα στην ΑΜΚΕ Humanity Greece, στηρίζοντας το έργο της για την παροχή γευμάτων σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης. Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Humanity Greece διοργάνωσε με επιτυχία στο Four Seasons Astir Palace, μία ξεχωριστή παρουσίαση, εστιάζοντας στην αξία της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της ακεραιότητας, αξίες που πρέπει να χαρακτηρίζουν τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (ΚτΠ) στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση, αναδείχθηκε το πολύτιμο ανθρωπιστικό έργο της ΑΜΚΕ, παρουσιαστήκαν οι εταιρείες που στηρίζουν το έργο τους, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις επερχόμενες δράσεις της. Όπως τόνισε στην ομιλία της η κα Παράσχου, πρόεδρο της οργάνωσης, «Μόνο το 2024, καταφέραμε να στηρίξουμε περισσότερους από 13.200 ευάλωτους και πληγέντες πολίτες σε όλη την χώρα, καταγράφοντας αύξηση των αιτημάτων υποστήριξης κατά 60% με περισσότερες από 23.000 καταγεγραμμένες κλήσεις στην Γραμμή του Humanity».
Φιλανθρωπία διεθνής οργανισμός
Μαρία Μάτσα , Έφη Παπαστύλου , Ειρήνη Ζάγκου
Η Πρόεδρος του Φιλανθρωπία διεθνής οργανισμός και διεθνής γραμματέας του Academy Universal Global Peace Εφη Παπαστυλου, παρέθεσε δείπνο στο Aperitivo , όπου συζητήθηκε το έως τώρα έργο του Οργανισμού. Ο οργανισμός δρα ενάντια της φτώχειας και της πείνας διεθνώς και οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις έχουν λάβει μέρος σε αραβικές χώρες και ειδικότερα στα Ηνωμενα Εμιράτα. Δωρεές όπως σε δήμους,περιφέρειες και φορείς έχουν γίνει κατά την διάρκεια των 11 ετών που διανύει ο οργανισμός. Η πρόεδρος έχει τιμηθεί με διακρίσεις όπως Επίτιμη πρέσβης για την Παγκόσμια Ειρήνη, επίτιμο μέλος του Canadian Health Science και Certificate of Excellence of Academy Universal Global Peace.
Γιάννης Καζανίδης , Έλενα Βρεττού
Αποκριάτικο πάρτυ του Συλλόγου ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ στο Tekila
Daily Nutri – Διατροφή που ταιριάζει στη ζωή σας, κάθε μέρα, από την Taste and Diet

Το νέο μενού Daily Nutri από την Taste and Diet είναι εδώ για να υποστηρίξει τους στόχους σας στην απώλεια βάρους και την υγιεινή διατροφή, με μόλις 1250 θερμίδες ημερησίως, με υγιεινό και ευχάριστο τρόπο. Στην Taste and Diet, πιστεύουμε ότι η διατροφή δεν είναι απλώς αριθμοί και θερμίδες, αλλά ένας υγιεινός τρόπος ζωής. Το Daily Nutri συνδυάζει μοναδικές και κλασικές γεύσεις, σε ισορροπημένα γεύματα που ενισχύουν την ευεξία σας, ενώ ταυτόχρονα προάγουν την απώλεια βάρους με έναν φυσικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο. Το Daily Nutri είναι το ιδανικό διατροφικό πλάνο για να απολαύσετε γεύματα γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά, ενώ συγχρόνως κάνετε ένα βήμα πιο κοντά στον υγιή και ισχυρό οργανισμό που επιθυμείτε. Αυτό το πλήρες διατροφικό πρόγραμμα είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν:
- Διατήρηση ενέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρά την έντονη καθημερινότητα.
- Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος με φυσικά αντιοξειδωτικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
- Νιώθουν κορεσμό χωρίς υπερβολές, με εύπεπτες και έξυπνα συνδυασμένες γεύσεις.
- Προστασία της καρδιάς, καθώς είναι χαμηλό σε λιπαρά και χρησιμοποιεί ελαιόλαδο πλούσιο σε μονοακόρεστα.
- Διατήρηση ή ενδυνάμωση του μυϊκού ιστού, χάρη στις σωστές αναλογίες πρωτεϊνών και θρεπτικών στοιχείων. Ιδανικό για όσους γυμνάζονται ή επιθυμούν έναν ενεργό τρόπο ζωής.
Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει 2 βασικά στάδια.
- Απώλεια Βάρους: Οι διαιτολόγοι μας αξιολογούν τις ανάγκες σας σε θερμίδες, καθορίζουν τον κατάλληλο ρυθμό απώλειας βάρους για εσάς, σχεδιάζουν ένα προσαρμοσμένο πλάνο με βάση τους στόχους σας.
- Συντήρηση Βάρους: Μετά την επίτευξη του ιδανικού βάρους, σας προσφέρουμε καθοδήγηση και εργαλεία για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα και εστιάζουμε σε έναν ισορροπημένο και βιώσιμο τρόπο ζωής.
Ανακαλύψτε την ισχυρή αίσθηση της ισορροπίας με το νέο μενού! Ξεκινήστε σήμερα το Daily Nutri και φέρτε την αλλαγή στην καθημερινότητά σας με έναν τρόπο που σας ταιριάζει απόλυτα. Φρεσκομαγειρεμένα γεύματα στην πόρτα σας κάθε μέρα.