Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F04%2Flikewomangr tongue piercing

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το tongue piercing #2 – Πως να αποφύγετε πιθανές επιπλοκές

Το tongue piercing όπως ανάφερα στο προηγούμενο άρθρο μου φαίνεται να είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες, αλλά είναι πραγματικά ασφαλές;

Οι περισσότεροι από όσους έχουν σκουλαρίκι στη γλώσσα τους, το αφήνουν για καιρό γιατί αν το αφαιρέσουν θα κλείσει ο χώρος. Το πρόβλημα με το παραπάνω είναι πως υπάρχει μία συνεχής πίεση από το κόσμημα προς τα δόντια και το βλεννογόνο. Το παραπάνω δημιουργεί συχνά διάφορα προβλήματα.

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να αποφύγετε πιθανές επιολές.

Αν το τρύπημα στη γλώσσα αποτελεί τρόπο έκφρασης για εσάς,τότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με τον τύπο των κοσμημάτων που επιλέγετε καθώς και επιμελείς με τη στοματική σας φροντίδα ώστε να αποφύγετε τυχόν επιπλοκές και προβλήματα υγειας.
Αντικαταστήστε το αρχικό κόσμημα, όχι πριν την πλήρη επούλωση, με ένα που εφαρμόζει πιο κοντά στη γλώσσα. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες επαφής του κοσμήματος με τα δόντια και τα ούλα.
Επιλέξτε κόσμημα κατασκευασμένο από τιτάνιο, ατσάλι ή 14Κ χρυσό προς αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων.
Οι μπάλες πρέπει να είναι κατασκευασμένες από εγκεκριμένο πολυμερές και όχι μέταλλο, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος βλάβης των δοντιών.
Καλό είναι να χρησιμοποιείται μικρότερη μπάλα στο κάτω μέρος της γλώσσας για να μειωθεί η επαφή με την υπογλώσσια περιοχή της στοματικής κοιλότητας.

Διατηρείτε το στόμα σας καθαρό κάνοντας τακτικά νήμα και βούρτσισμα.

Αφαιρείτε τα κοσμήματά σας κατά καιρούς για να καθαρίσετε σωστά τη γλώσσα σας.

Αποφύγετε να παίζετε με τα κοσμήματά σας στο στόμα σας, όπως το τρίψιμο της γλώσσας στα δόντια σας,κάτι που είναι εύκολο να γίνει συνήθεια.

Αφαιρείτε το κόσμημα κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας.

Ελέγχετε συχνά τα άκρα του κοσμήματος για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλισμένα.

Δείτε άμεσα το γιατρό σας αν:

-Αισθανθείτε έντονο πόνο.
-Δείτε έντονο πρήξιμο ή ερυθρότητα γύρω από αυτό.
-Διαπιστώσετε έντονη κακοσμία.
-Αν έχει μετακινηθεί αισθητά το κόσμημα απο τη θέση του.

 

Διαβάστε όλα μου τα άρθρα εδώ!

Περιμένω τις απορίες και τις ερωτήσεις σας.

Για περισσότερα ακολουθείστε με στα social  facebook | instagram | www.ilovemydentist.gr 

I love my Dentist, Πραξιτέλους 123, 18532 Πειραιάς, τηλ: 6978556154

Είμαι η Σοφία Κατίδου και μετά από 16 χρόνια στο χώρο της οδοντιατρικής, αποφάσισα να δημιουργήσω μια διαδικτυακή παρέα όπου θα αναλύουμε ενδιαφέροντα θέματα για την υγεία και την αισθητική του στόματος.

RECENT

RELATED