Οι Τελευταίες Εξελίξεις Για Μακροζωία Από Την Μαρία Ψωμά
Είμαστε ότι τρώμε , επoμένως η κατανάλωση υγιεινών τροφίμων μας βοηθά να παραμείνουμε υγιείς.
Υγιεινές τροφές δεν είναι μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά , αλλά και τα τρόφιμα από κάθε ομάδα τροφίμων , τα οποία θα πρέπει να είναι μέρος της διατροφής σας για να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας ενάντια στα κρυολογήματα και στην γρίπη..
Τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα, τα οποία αποτελούν ενώσεις που βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών στο σώμα. Οι χρόνιες φλεγμονές στο σώμα εμποδίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί σωστά ,και μπορεί να σας κάνει ευάλωτους σε κρυολογήματα , σε ιώσεις αλλά και σε πιο σοβαρές ασθένειες .
Οι σκελίδες σκόρδου δεν προσδίδουν μόνο πικάντικη γεύση στο φαγητό. Σύμφωνα με μια μελέτη στο περιοδικό Advances in Therapy το 2001 διαπίστωθηκε πως οι άνθρωποι που πήραν συμπληρώματα σκόρδου για 12 εβδομάδες μεταξύ του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου δεν αρρώστησαν τόσες φορές όσο εκείνοι που πήραν φάρμακο placebo.
Επίσης από αυτούς που είχαν αρρωστήσει , όσοι έλαβαν το συμπλήρωμα σκόρδου μειώθηκαν γρηγορότερα τα συμπτώματα του κρυολογήματος.
Αξιοσημείωτο είναι οτι το σκόρδο έχει μεγαλυτερη αντιοξειδωτική δράση, όταν τρώγεται ωμό.
Τα εσπεριδοειδή αποτελούν κάλη πηγή βιταμίνης C. Η λήψη βιταμίνης C μόλις ξεκινήσει το κρυολόγημα μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του κρυολογήματος περίπου κατά μια μέρα.
Επομένως είναι ωφέλιμο να καταναλώνετε πολλά πορτοκάλια και να κάνετε χρήση λεμονιού ή λαιμ στα φαγητά σας.
Ένα φλιτζάνι τσάι μπορεί να βοηθήσει ενάντια στη συμφόρηση απο το κοινο κρυολόγημα και να απαλύνει τον πονό στο λαιμό, ωστόσο τα οφέλη δεν σταματούν εκεί.
Όλα τα τσάι , συμπεριλαμβανομένων και του μαύρου και του πράσινου περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες,γνωστές ως κατεχίνες ,οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με τα συμπτώματα της γρίπης. Το 2011σε μια ιαπωνική μελέτη , οι άνθρωποι που πήραν κάψουλες κατεχίνης για πέντε μήνες είχαν 75% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν γρίπη από ό, τι τα άτομα που έλαβαν το φάρμακο placebo.
Μαρία Ψωμά, Ιατρός-Βιοπαθολόγος
Είμαι η Μαρία Ψωμά, γιατρός – βιοπαθολόγος παχυσαρκίας. Μπόρεσα να συνδυάσω την κλασική ιατρική με την ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου, για την επίλυση του προβλήματος της παχυσαρκίας. Δεν είμαι διαιτολόγος, αλλά γιατρός. Σπούδασα Ιατρική και δεν αρέσκομαι στη λέξη «δίαιτα», αλλά στη «διατροφή». Δεν πιστεύω στις δίαιτες. Αν κάνεις μία αυστηρή δίαιτα, θα στερηθείς και μετά θα «πέσεις με τα μούτρα» λέει.