Φτιάξτε τη νόστιμη φρουτοσάλατα του Άκη Πετρετζίκη
Το καλοκαιράκι είναι ακόμα εδώ και καλά κρατεί. Το μεσημεράκι ή το βραδάκι όλοι επιζητάτε κάτι ελαφρύ για φαγητό λόγω ζέστης.
Τι καλύτερο για δροσιά και ενυδάτωση πέρα από το νερό να βάλετε στο πρόγραμμα και μια νόστιμη φρουτοσαλάτα.
Είναι ότι πρέπει για να σας δώσει τα υγρά που χάσατε όλη την μέρα.
Παρακάτω σας έχουμε την νοστιμότερη φρουτοσαλάτα με μόνο 145 θερμίδες ανά μερίδα από τον Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά για την σαλάτα
- 500 γραμμάρια φράουλες
- 120 γραμμάρια μύρτιλα
- 100 γραμμάρια μαύρα μούρα
- Μισή μπανάνα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Υλικά για την σάλτσα:
- 1 μήλο κόκκινο
- 2 μπανάνες
- 50 γραμμάρια μέλι
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 250 γραμμάρια νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
Εκτέλεση για την σάλτσα
- Καθαρίζετε το μήλο και το κόβετε σε μικρές φέτες και μετά σε κυβάκια. Ξεφλουδίζετε έπειτα τις δύο μπανάνες και τις κόβετε σε ροδέλες.Προσθέτετε τα μήλα και τις μπανάνες σε μια κατσαρόλα και βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι.
- Βάζετε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το νερό και σιγοβράζετε 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το μήλο.
- Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπλέντερ που διαθέτετε στο σπίτι μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα. Βάζετε σε ένα μπολ και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει
*Αν δεν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως μπορείτε να τη βάλετε στο ψυγείο όπου και διατηρείται μια εβδομάδα.
Εκτέλεση για την σαλάτα
- Πλένετε καλά τις φράουλες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Βάζετε με ένα κουτάλι λίγη σάλτσα φρούτων στην πιατέλα σερβιρίσματος και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια της.
- Απλώνετε τις φράουλες σε όλη την επιφάνεια της σάλτσας.
- Με τα μύρτιλα σχηματίζετε τον ιστό. Κόβετε και τα μούρα στη μέση και τη μπανάνα κατά μήκος.
Ειρήνη Ρισσάκη
Μου αρέσουν τα ταξίδια και η μόδα. Στο μέλλον θα ήθελα να δουλέψω σε κάποιο οίκο μόδας, στο κομμάτι του marketing. Είμαι τελειομανής και μου αρέσουν οι αυθόρμητες αποφάσεις καθώς έτσι ζεις τις ωραιότερες περιπέτειες.