Nobu: Το γαστρονομικό στολίδι που έχει επαναπροσδιορίσει την τέχνη της ιαπωνικής κουζίνας χτυπά στην καρδιά του Las Vegas
Δεν χρειάζεται να ξέρετε πώς να προφέρετε το «irasshaimase» (E–RAH–SHY–MA–SEH), που στα ιαπωνικά σημαίνει κάτι σαν «Καλώς ήρθατε», για να νιώσετε ότι σας προσέχουν, όταν μια χορωδία chef το φωνάζει μόλις μπείτε στο εστιατόριο NOBU στο Las Vegas.
Εκεί που χτυπά η καρδιά του Λας Βέγκας βρίσκεται ένα γαστρονομικό στολίδι που έχει επαναπροσδιορίσει την τέχνη της ιαπωνικής κουζίνας, το Nobu Restaurant. Παγκοσμίως διάσημο για τα καινοτόμα πιάτα, την ιαπωνική-περουβιανή fusion κουζίνα που έχει αιχμαλωτίσει ουρανίσκους σε όλο τον κόσμο, την κομψή ατμόσφαιρα και την άψογη εξυπηρέτηση, το Nobu έχει χαράξει μια ξεχωριστή θέση στη σφαίρα του εκλεκτού φαγητού. Με τις ρίζες του στη δημιουργική ιδιοφυΐα του σεφ Nobu Matsuhisa και τη συνεργασία του με τον ηθοποιό Robert De Niro και τον παραγωγό ταινιών Meir Teper, το Nobu έχει γίνει συνώνυμο της γαστρονομικής αριστείας και των εμπειριών πολυτέλειας. Ο σεφ Nobu Matsuhisa, μετά από σχεδόν 60 εστιατόρια και σχεδόν 40 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, παραμένει ένας αριστοτεχνικός ενορχηστρωτής γεύσεων και κατορθώνει να εμποτίσει κάθε πιάτο με δημιουργικότητα και ακρίβεια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nobu Hotels (@nobuhotels)
Στο διάσημο Caesars Palace, όπου το 2013 άνοιξε και το πρώτο Nobu Hotel, ακριβώς δίπλα από το lobby του ξενοδοχείου λειτουργεί το Nobu Las Vegas Restaurant, το οποίο αποπνέει έναν αέρα αποκλειστικότητας και ενσαρκώνει την επιτομή της κομψότητας και του στυλ. Καθώς οι επισκέπτες μπαίνουν στο εστιατόριο, τους υποδέχεται ένας αρμονικός συνδυασμός σύγχρονων σχεδιαστικών στοιχείων και παραδοσιακής ιαπωνικής αισθητικής. Με χωρητικότητα 327 ατόμων, το εστιατόριο είναι το πρώτο Nobu που περιλαμβάνει τραπέζια teppanyaki όπου οι σεφ μαγειρεύουν ακριβώς μπροστά στους επισκέπτες.
Το εστιατόριο, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Ντέιβιντ Ρόκγουελ από τη Νέα Υόρκη, περιλαμβάνει φωτιστικά που μοιάζουν με σύννεφα χαρτιού και ξύλινες επενδύσεις τοίχων, ενώ περιμετρικά υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα séparés για περισσότερη ιδιωτικότητα. Το εσωτερικό, διακοσμημένο με πινελιές από μπαμπού, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα εκλεπτυσμένης κομψότητας. Ο λιτός και μοντέρνος σχεδιασμός του εστιατορίου, με μινιμαλιστική διακόσμηση που τονίζεται από παραδοσιακά ιαπωνικά στοιχεία, θέτει τις βάσεις για μια βραδιά γαστρονομικής εξερεύνησης και αισθητηριακής απόλαυσης, ενώ ο συγκρατημένος φωτισμός δίνει μια ζεστή λάμψη, διαμορφώνοντας τη σκηνή για μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.
Στο επίκεντρο της γοητείας του Nobu Restaurant βρίσκεται η εξαιρετική του κουζίνα, που χαρακτηρίζεται από την καινοτόμο ερμηνεία των ιαπωνικών κλασικών πιάτων από τον Chef Nobu, εμποτισμένη με περουβιανές επιρροές. Το μενού είναι μια συμφωνία γεύσεων, επιμελημένη σχολαστικά για να δελεάσει τον ουρανίσκο και να αφυπνίσει τις αισθήσεις.
Επώνυμα πιάτα όπως το Black Cod Miso, ένα τρυφερό φιλέτο μαριναρισμένου μαύρου μπακαλιάρου, που έχει γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος του γαστρονομικού ρεπερτορίου του Nobu, το Squid Pasta με Light Garlic Sauce και το Yellowtail Jalapeño. Το Yellowtail kingfish θεωρείται από τους Ιάπωνες ψάρι ποιότητας sashimi, για αυτό το συγκεκριμένο πιάτο που αποτελείται από λεπτές φέτες YellowTail που βυθίζονται ελαφρά σε ψιλοκομμένο σκόρδο, στη συνέχεια επικαλύπτονται με λεπτές φέτες jalapeno και ολοκληρώνονται με σάλτσα yuzu ponzu, αποτελούν παράδειγμα της μαεστρίας του Chef Nobu στη γεύση και την υφή. Αν και το μενού στο Nobu Las Vegas προσφέρει διαφορετικά πιάτα από οποιοδήποτε άλλο Nobu στον κόσμο, κάθε μπουκιά είναι μια αποκάλυψη, που δείχνει την τέλεια ισορροπία γλυκών, αλμυρών και umami γεύσεων.
Εκτός από τις εκλεκτές θαλασσινές του προσφορές, το Nobu μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται και για μια εντυπωσιακή επιλογή κρέατος Wagyu, που προέρχεται από τους καλύτερους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο. Πιάτα όπως το Wagyu Tacos, το Wagyu Tataki, μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες ελαφρώς ψημένο και σερβιρισμένο με μια πικάντικη σάλτσα ponzu, είναι έργα τέχνης που συμπληρώνουν το γαστρονομικό ταξίδι κάθε επισκέπτη.
Το αποκορύφωμα της γευστικής περιπέτειας ολοκληρώνεται με μια ποικιλία γλυκών, από τα οποία θα είχα να προτείνω το Japanese Whisky Cappuccino, που είναι στρώσεις από Coffee Crème Brulee, Crunchy Coffee Cacao Soil, Milk Ice Cream και Japanese Whisky Foam, ή το Green Tea Lime Cheesecake με παγωτό Vanilla.
Τέλος, συμπλήρωμα της εξαιρετικής κουζίνας είναι το σχολαστικά επιμελημένο πρόγραμμα ποτών του Nobu, το οποίο περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από σάκε, ιαπωνικά ουίσκι και χειροποίητα κοκτέιλ. Μπορείτε να απολαύσετε ένα κλασικό Nobu Martini, είτε μια από τις χαρακτηριστικές σπονδές του εστιατορίου, όπως το Lychee και το Elderflower Sake-Tini, που θα απογειώσουν τη γευστική σου εμπειρία.
Το Nobu Las Vegas αποτελεί απόδειξη της διαρκούς γοητείας της ιαπωνικής κουζίνας και της τέχνης του σεφ Nobu Matsuhisa, ο οποίος μετέτρεψε το σούσι σε παγκόσμια κουζίνα και διαμόρφωσε την έννοια του αμερικανικού σούσι όπως το ξέρουμε. Με τις εξαιρετικές γαστρονομικές του προσφορές, την κομψή ατμόσφαιρα και την άψογη εξυπηρέτηση, το Nobu Restaurant έχει κερδίσει τη θέση του ως γαστρονομικός προορισμός που τον σέβονται τόσο οι λάτρεις του φαγητού όσο και οι απαιτητικοί επισκέπτες. Για όσους αναζητούν μια αξέχαστη γευστική εμπειρία στην καρδιά του Las Vegas, το Nobu παραμένει ένας προορισμός επιλογής για απαιτητικούς πελάτες που αναζητούν ένα αξέχαστο ταξίδι γαστρονομικών απολαύσεων και απαράμιλλης πολυτέλειας στην καρδιά μιας από τις πιο δυναμικές πόλεις του κόσμου.
Ελάτε να σας ξεναγήσω και να σας ταξιδέψω μέσα από τα άθρα μου