Νηστίσιμο burger…αγαπημένη παραλλαγή!
Ποιος είπε ότι κατά την διάρκεια της νηστείας αναγκαζόμαστε να στερούμαστε τις αγαπημένες μας γεύσεις; Λαχταράτε μακαρόνια με κιμά; Πίτσα ή σουβλάκι; Δείτε πώς θα τα φάτε χωρίς να αμαρτήσετε!
Υλικά
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2-1 κούπα νιφάδες βρώμης
3-4 ψωμάκια για burger
Για συνοδευτικό (για όσους δεν νηστεύουν το γάλα)
γιαούρτι στραγγιστό 2%
λίγο ελαιόλαδο
λίγο μπαλσάμικο
τριμμένο καρότο
Εκτέλεση
Στραγγίζετε την κονσέρβα από τα υγρά της και βάζετε τα φασόλια σε ένα μούλτι ή μπλέντερ. Στη συνέχεια καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε στα τέσσερα. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και αρχίζετε να πολτοποιείτε, αλλά πρέπει να προσέξετε να μη γίνει πολύ ρευστό το μείγμα. Εάν, τελικά, το μείγμα γίνει περισσότερο ρευστό από όσο χρειάζεται, ρίχνετε επιπλέον νιφάδες βρώμης. Στη συνέχεια ρίχνετε κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το πλαταίνετε για να πάρει το σχήμα μπιφτεκιού. Τσιγαρίζετε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές και σερβίρετε μέσα σε ψωμάκια προσθέτοντας σος γιαουρτιού. Εάν νηστεύετε παραλείπετε το γαλακτοκομικό και σερβίρετε με ένα γουακαμόλε, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα αναμειγνύοντας στο μούλτι αβοκάντο, κρεμμύδι, χυμό λεμονιού, ντομάτα ψιλοκομμένη, μαϊντανό και αλάτι, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Συνταγή: katerinascookinglab
Την διαβάσαμε στο mama365
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».