Skip to main content
images easyblog images 928 ba357ac7afbad42ac8b25041c150b8d1 XL 9a8e81a1

“Μουσείο χωρίς Σπίτι” – Αφιερωμένο στον ανθρωπισμό και την ελπίδα

«Μουσείο χωρίς Σπίτι»

Museum Without A Home

Αφιερωμένο στον ανθρωπισμό και την ελπίδα,

το «Μουσείο χωρίς Σπίτι – Μια Έκθεση για τη Φιλοξενία»

ζωντανεύει με εκθέματα σε κάθε γωνιά της Αθήνας

14 Νοεμβρίου – 14 Δεκεμβρίου 2016

 Museum Without A Home 1

15 Νοεμβρίου 2016 – Ένα πουκάμισο, πολύχρωμες κηρομπογιές, ένα παιχνίδι, ένα τουμπερλέκι… Αυτά είναι μερικά από τα αντικείμενα που θα «εκτίθενται» από τις 14 Νοεμβρίου 2016 στο πρωτότυπο, ξεχωριστό «Μουσείο Χωρίς Σπίτι», μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και της Oxfam, της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Οργανώσεων για την Καταπολέμηση της Φτώχειας.

Από τις 14 Νοεμβρίου 2016, όλη η Αθήνα μετατρέπεται σε ένα «μουσείο» αφιερωμένο στην ανάδειξη και την αναγνώριση της αλληλεγγύης των Ελλήνων και των Ελληνίδων στους ανθρώπους που έπρεπε να αφήσουν την πατρίδα τους. Μια Έκθεση για τη Φιλοξενία που καλεί τους Έλληνες και όλους τους ανθρώπους παντού στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών, σε μια δέσμευση διεκδίκησης ασφάλειας και αξιοπρέπειας για όλους.

Στο «Μουσείο Χωρίς Σπίτι», τα «εκθέματα» είναι πραγματικά αντικείμενα που προσέφεραν Έλληνες και Ελληνίδες – άνδρες, γυναίκες, παιδιά- σε ανθρώπους που έφτασαν τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, για να απαλύνουν τον πόνο τους και να βοηθήσουν όσο μπορούν τη δύσκολη καθημερινότητά τους. Τα αντικείμενα αυτά αντιπροσωπεύουν την ένδειξη αλληλεγγύης και συμβολίζουν τις φιλικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στους ανθρώπους τους τελευταίους μήνες. Φωτογραφίες των αντικειμένων θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε σε στάσεις λεωφορείων και τραμ, σε βαγόνια τρένων του ΗΣΑΠ, καθώς και σε διαφημιστικές πινακίδες σε στάσεις του μετρό της Αθήνας.    

Παράλληλα, πραγματικές προθήκες θα τοποθετηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Μουσείο Φρυσίρα καθώς και στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, με τους επισκέπτες να μπορούν να δουν από κοντά «εκθέματα» γεμάτα προσφορά και αγάπη. Όλα τα εκθέματα συνοδεύονται από πραγματικές ιστορίες αλληλεγγύης και ελπίδας που αποτυπώνουν τη δύναμη των ανθρώπων να πραγματοποιούν αλλαγές προς μια θετική κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή, στο www.museumwithoutahome.gr θα μπορούν όλοι και όλες να δουν τα «εκθέματα» και να διαβάζουν τις προσωπικές μαρτυρίες των ανθρώπων που «κρύβονται» πίσω από κάθε ένα από αυτά. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της εκστρατείας, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει με την υπογραφή του τις προσπάθειες που καταβάλλει το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και η Oxfam, διεκδικώντας ασφάλεια και αξιοπρέπεια για όλους.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα γνωστή για τη συνεισφορά της στη φιλοσοφία, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό γενικότερα. Εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τη χώρα κάθε χρόνο, κυρίως για να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της και να επισκεφθούν τα μουσεία της. Το «Μουσείο Χωρίς Σπίτι», συνιστά φόρο τιμής στην Ελλάδα του σήμερα και στους πολίτες της που στήριξαν, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, με όλες τους τις δυνάμεις τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους. Είναι ένα «μουσείο» αφιερωμένο στον ανθρωπισμό και την ελπίδα, δύο έννοιες που δεν πρέπει να «ξεθωριάσουν» ποτέ.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Αμνηστίας

Νίκη Μαυρομάτη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

 τηλ. 210 3600628

email: press@amnesty.org.gr  

 

Oxfam στην Ελλάδα

Άννυ Μητροπούλου

Σύμβουλος Τύπου & Επικοινωνίας

τηλ. 2130 422331 & 6940 340020

email: anni.mitropoulou@oxfamnovib.nl 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED