Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2019%2F11%2Fimages easyblog articles 8831 MOSXARI STROGANOF

Μοσχάρι Στρογγανόφ Και Θα Μας Θυμηθείτε!

avatar popi wallick

26 Νοέ 2019

Φοιτήτρια στην Αμερική το δοκίμασα και μου άρεσε τρελά. Η κρεμώδης ξινούλα επίγευση και το δέσιμο με τις χυλοπίτες για μένα είναι μια από τις πιο απολαυστικές και comfort γευστικές επιλογές με το που ψυχραίνει λίγο ο καιρός.Συνήθως γίνεται με φιλέτο μοσχάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες (όπως μεξικάνικες φαχίτας) σε αυτή την εκδοχή χρησιμοποίησα σπάλα σε λεπτές φέτες.Το λες και οικονομικό μια που η ποσότητα κρέατος (δηλαδή το ακριβό σου υλικό είναι μικρή).

Θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο χυλοπίτες 500 γρ.
  • 2 κουταλιές της σούπας. βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 500γρ σπάλα κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι χωρισμένο στα δυο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά αγαρικά (κουμπιά) λεπτοκομμένα
  • 1/2 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 2 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 κουταλιά της σούπας. τοματοπολτός
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουταλάκια. σάλτσα Worcestershire
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας ξινή κρέμα, (σμετάνα)
  • 2 κουταλιές της σούπας. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μέση προς υψηλή θερμότητα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρέας και θωρακίστε το 8 με 10 λεπτά, μέχρις ότου χρυσαφίσει σε όλες τις πλευρές, αλατοπιπερώστε. Αφαιρέστε το μοσχάρι και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια και προσθέστε μια κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε 8 έως 10 λεπτά. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε στο μπολ με το κρέας.
  • Προσθέστε ελαιόλαδο και ρίξτε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, 6 λεπτά περίπου. Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι και την πάστα ντομάτας και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό, τη μουστάρδα και τη σάλτσα Worcestershire και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν σαλτσούλα.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε λίγο από τον ζεστό ζωμό στο κορν φλάουρ ανακατέψτε να διαλυθεί. Ρίξτε το μέσα στον υπόλοιπο ζωμό μαζί με το κρέας και τα μανιτάρια και συνεχίστε να σιγοβράζετε περίπου , 10 έως 12 λεπτά. Βγάλτε το από τη φωτιά και ανακατέψτε την ξινή κρέμα. αλάτι και το πιπέρι.
  • Προετοιμάστε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και ανακατέψτε τις με βούτυρο ενώ είναι ακόμη ζεστές.
  • Σερβίρουμε το κρέας πάνω από τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με μια κούπα κρέμα ξινή κρέμα και μαϊντανό.
  • Απολαυστικό οινικό ζευγάρι, με Κτήμα Αβαντίς (Avantis Estate) Κτήμα Αβαντίς ερυθρό, Grenache Rouge, Syrah σε μια μοναδική σχέση ποιότητας τιμής


*Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ο κόμης Πάβελ Στρογγανόφ ήταν λάτρης των τεχνών, μέλος της αυτοκρατορικής ακαδημίας τεχνών και παρεπιδημούσε στην αυλή του Τσάρου Αλέξανδρου Γ’. Ηταν, ακόμα, γνωστός και για τις πολλές γκουρμέ επιλογές του. Θεωρείται αμφίβολο, όμως, αν ο ίδιος ή ο προσωπικός του σεφ ήταν ο δημιουργός του διάσημου πιάτου η συνταγή του οποίου περιλαμβάνεται σε έναν περίφημο ρωσικό οδηγό μαγειρικής του 1871. 

RELATED