Μία υπέροχη σαλάτα αποτοξίνωσης από το αγαπημένο μας Taste Advisor
Και γιορτινή τι λες και σαλάτα αποτοξίνωσης τι λες και κυρίως γεύμα τι λες! Με ρόκα, μήλα, κατσικίσιο μήλα και καραμελωμένα pecans!
Θα χρειαστείς: Για το ντρέσινγκ:
βινεγκρέτ μηλίτη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι , ψιλοκομμένο
¾ φλιτζανιού χυμό μήλου
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Για τα καραμελωμένα pecan:
1 φλυτζάνι pecan
4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
πρέζα θαλασσινό αλάτι
Για τη σαλάτα
140 γραμ ρόκα
2-3 μήλα , καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
100γρ τυρί κατσικίσιο, τριμμένο
Βινεγκρέτ μηλίτη:
Σε ένα μεσαίο κατσαρόλακι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μηλίτη μέχρι το υγρό να μειωθεί ¼ φλιτζάνι , περίπου 20-30 λεπτά . Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και χτυπαμε ελαφρά το ελαιόλαδο και μουστάρδα Dijon . Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη
Για τα καραμελωμένα πεκάν , σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε τα πεκάν , την καστανή ζάχαρη και το σιρόπι σφενδάμου . Ψήνουμε σε μέτρια – υψηλή θερμότητα , μέχρι να λιώσει η ζάχαρη να γίνει καφέ και να αρχίζει να σχηματίζεται ένα παχύ σιρόπι , ανακατεύοντας συνεχώς , περίπου 3-4 λεπτά . Αμέσως βαζουμε τα πεκάν σε ένα κομμάτι λαδοκόλας και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Σε ένα μεγάλο μπολ , ανακατεύουμε ρόκα , κομμάτια μήλου , κατσικίσιο τυρί , και τα πεκάν .Ριχνουμε με τη βινεγκρέτ μηλίτη ακριβώς πριν σερβίρουμε.
Αν δεν βρείτε πεκάν βάλτε καρύδια, αν βρείτε θα με θυμηθείτε έχει διαφορά.
Υ.Γ.
Εδώ θα βρείτε και άλλες υπέροχες συνταγές από το Taste Advisor
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».