Μια πανδαισία γεύσεων από τον maestro pastry chef Gianluca Fusto στο Bulgari Hotel London
Στο Knightsbridge, σε μια από τις πιο αριστοκρατικές συνοικίες του Λονδίνου, ένας Μιλανέζος Pastry Chef, κατάφερε να μεταφέρει την πλούσια εμπειρία και το πάθος του για τη δημιουργία απολαυστικών pastries που αφηγούνται μια ιστορία παράδοσης και καινοτομίας.
Μέσα στο διάσημο Bulgari Hotel, ο Maestro Pastry Chef Gianluca Fusto, δημιούργησε ένα γλυκό καταφύγιο που αιχμαλωτίζει τις γεύσεις όποιων το επισκέπτονται.
Ο Gianluca προερχόμενος από την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, ήταν ο πρώτος ξένος pastry chef που μπήκε στο Ecole du Grand Chocolat Valrhona το 2003. Συνεργάστηκε με χημικούς τροφίμων και κατάφερε να κατακτήσει τη λεπτή ισορροπία μεταξύ της αυθεντικότητας και της σύγχρονης αίσθησης.
Μπαίνοντας στο πολυτελές lobby του Bulgari Hotel London, διαμορφώθηκε πρόσφατα ένα νέο lounge, το il Cioccolato. Αυτός ο φιλόξενος χώρος ευθυγραμμίζεται άψογα με τη δέσμευση του brand Bulgari, για πίστη στην πολυτέλεια και την κομψότητα. Το εσωτερικό του lounge είναι το τέλειο σκηνικό για να απολαύσετε τις γλυκές δημιουργίες από τον κατάλογο Dolci by Gianluca Fusto.
Ο ιταλικός χαρακτήρας αντανακλάται όχι μόνο στα εξαίσια πορσελάνινα πιάτα διακοσμημένα με λουλουδάτα σχέδια από το Ginori 1735, αλλά και στα προσεκτικά επιλεγμένα έργα τέχνης που κοσμούν το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων vintage διαφημίσεων Bulgari και σαγηνευτικών εικόνων από την εποχή της Dolce Vita.
Ο Pastry Chef, Gianluca Fusto, κατάφερε να υφάνει μια γλυκιά ταπισερί που αιχμαλωτίζει τους γευστικούς κάλυκες και αφήνει μια μόνιμη ικανοποίηση σε όσους ενδίδουν στις δημιουργίες του.
Οι γλυκές του δημιουργίες φτιαγμένες για το Bulgari Hotel London θα ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Το cake Σικελίας με εσπεριδοειδή, μάραθο και αμύγδαλα, το εξωτικό Esotico με καρύδα, μάνγκο Alphonso και φρούτα του πάθους, η Orchidea με βανίλια Bourbon και το καραμελωμένο σουσάμι Delight Maya.
Dolci όπως το Carpese Nera και το Hazelnut Slice απευθύνονται στους λάτρεις της σοκολάτας ενώ το Tiramisu κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας με την εμβληματική του παρουσίαση σε σχήμα λουλουδιού και ένα creamy mix από mascarpone, κολομβιανό καφέ, ένα μίγμα καφέδων καβουρδισμένων στο Παρίσι και tiramisu sorbet.
Η επιλογή των γλυκών συνεχίζεται με το Trilogia που είναι ένα μίγμα από τις πιο φίνες σοκολάτες: single-origin Macae, Azelia και Dulcey, καθώς και μια γλυκιά νότα από βανίλια Πολυνησίας, το Giallo Milano ένα vegan cake με γεύση από σαφράν Alphonso mango από την Ινδία και maple syrup και τέλος το Giardino ένα μίγμα από φρέσκα και ζαχαρωμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και αρωματικά βότανα.
Επιπλέον, προσφέρεται και μια συλλογή από artisanal chocolates, οι οποίες απογειώνουν τις αισθήσεις, αφού ο Maestro καταφέρνει να συνδυάσει αρμονικά ετερόκλιτα συστατικά όπως το άσπρο του σύκου με φίνο balsamic vinegar και 80% μαύρη σοκολάτα, ή 72% αυθεντική σοκολάτα Βενεζουέλας με extra virgin olive oil από τη Nocellara del Belice.
Τέλος, ο Gianluca Fusto είναι αυτός που επιμελείται του afternoon tea στο lounge του Bulgari Hotel London και έχει καταφέρει να εισάγει τη μαγεία της ιταλικής ζαχαροπλαστικής τεχνογνωσίας στην καρδιά της γαστρονομικής σκηνής του Λονδίνου, με αποτέλεσμα το Bulgari Hotel London να αποτελεί πόλο έλξης για όσους αναζητούν μια γλυκιά εμπειρία.
photos credits likewoman.gr