Μέντα παγωτό | Η συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
Το καλοκαιράκι μπορεί να έφυγε αλλά υπάρχουν πολλοί από εμάς που αγαπούν το παγωτό όλο το χρόνο.
Είναι ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο παγωτό ως προς την γεύση καθώς περιέχει μέντα μέσα και φυσικά την αγαπημένη μας σοκολάτα. Αξίζει σίγουρα είτε είμαστε φαν της μέντας είτε όχι να το φτιάξουμε σπίτι μας καθώς έχει τα πιο απλά υλικά και να το δοκιμάσουμε τόσο εμείς όσο οι φίλοι και η οικογένεια μας.
ΥΛΙΚΑ
● 500 ml κρέμα γάλακτος
● 400 γρ ζαχαρούχο γάλα, από το ψυγείο
● 1,5-2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα/άρωμα μέντας
● 1,5-2 κουταλιές της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο.
● 100 γρ σταγόνες σοκολάτας υγείας.
ΟΔΗΓΙΕΣ
● Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για 7’ μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί.
● Κατόπιν προσθέτουμε το εκχύλισμα/άρωμα μέντας, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ζαχαρούχο γάλα. Το ζαχαρούχο γάλα, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, το βάζουμε στο ψυγείο για να μην είναι πολύ ρευστό κατά την ανάμιξή του με την κρέμα γάλακτος. Το μείγμα που θα έχει σχηματιστεί θα πρέπει να είναι παχύρευστο.
● Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα παγωτού τα κομματάκια σοκολάτας υγείας κι ενσωματώνουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα παγωτού σε σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες ωσότου παγώσει. Δεν χρειάζεται να διαθέτουμε παγωτομηχανή καθώς ένα απλό μίξερ είναι ικανό να δημιουργήσει το μείγμα που χρειαζόμαστε ενώ δεν χρειάζεται ούτε ανακάτεμα κατά το πάγωμα του.
● Αφού το παγωτό είναι έτοιμο, το σερβίρουμε είτε σκέτο είτε μεταξύ σοκολατένιων μπισκότων της αρεσκείας μας για μεγαλύτερη απόλαυση!