Με 2 υλικά φτιάξτε το πιο αφράτο σοκολατένιο κέικ!
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα σοκολατένιο κέικ με 2 μόνο υλικά. Απολαύστε το σκέτο ή σαν βάση για παγωτό αρεσκείας σας γαρνιρισμένο με σιρόπι σοκολάτας.
Υλικά
•3 αυγά
•170 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα σε κομματάκια
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 15 εκ. με αποσπώμενο πάτο, ή στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα κοινό ταψάκι και το αφήνετε στην άκρη.
2.Σε μικρό μπολ χτυπάτε τους κρόκους και αφήνετε τα ασπράδια σε μεγάλο μπολ στο ψυγείο να κρυώνουν.
3.Λιώνετε σε πυρίμαχο μπολ τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει κατεβάζετε τη σοκολάτα από τη φωτιά και την αφήνετε να μισοκρυώσει. Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνετε τους χτυπημένους κρόκους και τους χτυπάτε γρήγορα και ζωηρά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
4.Βγάζετε το μπολ με τα κρύα ασπράδια και τα χτυπάτε σε πηχτή μαρέγκα μέχρι να “στέκεται”. Ρίχνετε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά από κάτω προς τα επάνω. Συνεχίζετε τη διαδικασία, προσθέτοντας τμηματικά και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5.Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ περίπου. Το βγάζετε από το ψυγείο, το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει πλήρως.
6.Κόβετε και σερβίρετε γαρνίροντας, προαιρετικά, με σαντιγί ή ζάχαρη άχνη ή βουρτσίστε το με ρούμι ή κονιάκ ή λικέρ ή σιρόπι αρεσκείας σας. Απολαύστε το και σκέτο ή σαν βάση για παγωτό.
sintayes.gr
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».