Να και κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε
Η σειρά με την οποία καταναλώνουμε τις τροφές στο ίδιο γεύμα επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Πολύ συχνά, στην προσπάθειά να διατηρήσουμε μια καλή υγεία και να διαχειριστούμε τις διατροφικές μας επιλογές, εστιάζουμε στο τι τρώμε. Δηλαδή τους τύπους και τις ποσότητες των τροφίμων.
Όμως, υπάρχει ένας άλλο σημαντικός παράγοντας στη διατροφή μας, στον οποία μπορεί να μην δίνουμε συχνά σημασία: η σειρά με την οποία καταναλώνουμε τα γεύματά μας.
Η σειρά των διαφόρων τροφίμων στο γεύμα δείχνουν ότι μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας.
Ας δούμε περισσότερα σε αυτό το video.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Maria Psoma (@psomamaria)
Η αλληλουχία των τροφίμων, γνωστή και ως αλληλουχία γευμάτων, αναφέρεται στη σειρά με την οποία πρέπει να καταναλώνουμε τους διαφορετικούς τύπους τροφίμων κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Είναι, ένα χρονοδιάγραμμα του πότε πρέπει να τρώμε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη και άλλα θρεπτικά συστατικά μέσα σε ένα μόνο γεύμα. Αν και μπορεί να μας φαίνεται κάτι απλό και να μην του δώσουμε την σωστή σημασία, μπορεί να ασκήσει ισχυρή επιρροή σε διάφορες πτυχές της υγείας μας, με τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα να είναι μία από τις σημαντικότερες.
#PsomaMedicalWellness | www.psoma.gr | 210 6801085-6