Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F09%2Fimages easyblog articles 6585 glyko meta to fagito

Μαρία Ψωμά: Γιατί θέλουμε κάτι γλυκό μετά το φαγητό;

Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι μετά από το γεύμα μας ψάχνουμε να βάλουμε στο στόμα μας κάτι γλυκό. Εσείς αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; 

Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν το γεύμα μας είναι πολύ αλμυρό ή τρώμε πολλούς απλούς υδατάνθρακες (λευκά μακαρόνια, ρύζι, τοστ με άσπρο ψωμί κτλ), που ανεβάζουν κατακόρυφα το σάκχαρο (έτσι νιώθετε ευχάριστα εκείνη τη στιγμή), αλλά η ινσουλίνη το μειώνει ξανά απότομα και μετά αναζητάτε κάτι γλυκό. Αντικαταστήστε τους απλούς με σύνθετους υδατάνθρακες (ψωμί ολικής).

#tip: μασάτε καλά κάθε μπουκιά σας. Αν τρώτε γρήγορα, δε θα νιώσετε κορεσμό, είναι στρεσσογόνος συνήθεια και στο τέλος ζητάτε γλυκό.

#PsomaMedicalWellness | www.psoma.gr | 2106801086 

Είμαι η Μαρία Ψωμά, γιατρός – βιοπαθολόγος παχυσαρκίας. Μπόρεσα να συνδυάσω την κλασική ιατρική με την ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου, για την επίλυση του προβλήματος της παχυσαρκίας. Δεν είμαι διαιτολόγος, αλλά γιατρός. Σπούδασα Ιατρική και δεν αρέσκομαι στη λέξη «δίαιτα», αλλά στη «διατροφή». Δεν πιστεύω στις δίαιτες. Αν κάνεις μία αυστηρή δίαιτα, θα στερηθείς και μετά θα «πέσεις με τα μούτρα» λέει.

RELATED