Μαρία Ψωμά: Δείτε ποια είναι τα φρούτα με φυτοθρεπτικά συστατικά
Tα πιο σκούρα και με έντονα χρώματα φρούτα συγκεντρώνουν την υψηλότερη περιεκτικότητα φυτοθρεπτικών.
Από τα πιο σημαντικά είναι τα φλαβονοειδή που είναι αντιφλεγμονώδη και συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων και εγκεφαλικών. Επίσης, ομάδα φλαβονοειδών που περιέχονται σε πιο σκούρα κόκκινα και μπλε ονομάζονται ανθοκυανίνες και βρίσκονται στα μούρα και το κεράσι.
#tip: πλούσια σε βιοφλαβονοειδή είναι επίσης η φράουλα, τα σμέουρα, τα βατόμουρα, τα φραγκοστάφυλα και οι σταφίδες.
Ιατρός-Βιοπαθολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρικής & Χειρουργική της Παχυσαρκίας (Paris VI) Board Certified στην Ιατρική της Αντιγήρανσης
Μέλος της American Society for Nutrition Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Διατροφογενετικής
Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 14,
152 32, Χαλάνδρι, Αθήνα,
2ος Όροφος
Τ: 2106801085, 2106801086, F: 2106801006