Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F03%2Fimages easyblog images 927 13405c45037f8d55f83a47b8d153c0df XL

Μαρία Διαμάντη: η ομάδα της μεγάλωσε, απέκτησε διεθνή χαρακτήρα και το ατελιέ της γιορτάζει τα 6 χρόνια του

Ένα από τα πιο παλιά ατελιέ της Αθήνας, με ιστορία που μας πάει 90 χρόνια πίσω,  το ιστορικό ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη στον Κεραμεικό, γιορτάζει τα  6 χρόνια από την αναβίωση του.

Το ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη λειτούργησε για πρώτη φορά στον Κεραμεικό το 1930 ως ένα κλασσικό μοδιστράδικο της εποχής. Η ιδιοκτήτρια του, Μαρία Διαμάντη, κατασκευάστρια ρούχων και καπέλων, λόγο της μεγάλης εμπειρίας της και της διάθεσης της να μεταδώσει τις γνώσεις της, ιδρύει παράλληλα με τις δραστηριότητες  του ατελιέ, τη ”σχολή κοπτικής – ραπτικής Μαρία Διαμάντη” από την οποία, στα χρόνια που λειτούργησε, αποφοίτησε πολύ μεγάλος αριθμός σπουδαστριών.
Πολλά χρόνια μετά, το 2012, η εγγονή της, Μαρία Διαμάντη, έχοντας κάνει μια μεγάλη διαδρομή στο χώρο του ενδύματος, η οποία -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει σπουδές και 10 χρόνια διδακτικής εμπειρίας σε σχολές μόδας, επανιδρύει το ατελιέ με την επωνυμία ”maria DiamanDi” στο οποίο κατασκευάζει, αποκλειστικά κατόπιν παραγγελίας, ρούχα μοναδικά, σχεδιασμένα και ραμμένα για το άτομο για το οποίο προορίζονται. Χωρίς να υπολογίζει σεζόν, αντιμετωπίζει το κάθε ρούχο ως έργο τέχνης, δημιουργία ανθεκτική στο χρόνο και στις εναλλαγές των τάσεων.
Το 2013 το ατελιέ γιόρτασε τον ένα χρόνο λειτουργίας του αναβιώνοντας τα ”μαθήματα μόδας” που η Μαρία Διαμάντη – η μεγαλύτερη – κάποτε παρέδιδε.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, μεγάλος αριθμός επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών,  παρακολούθησε μαθήματα  πατρόν, ραπτικής, κατασκευής καπέλων και αξεσουάρ, θεατρικής μάσκας, σχεδίου μόδας, παραδοσιακού κεντήματος και μακραμέ, ιστορίας κοστουμιού και υφασματολογίας.

Υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Διαμάντη οι ομάδες των  μαθητών της  ανέπτυξαν έντονη καλλιτεχνική δράση παρουσιάζοντας  ήδη στο Αθηναϊκό κοινό δύο ομαδικές εκθέσεις: τον Απρίλιο του 2014 την πρώτη τους  έκθεση με τίτλο ”Maria DiamanDi/crew:180 MINUTES FOR 18 IDEAS” και τον Ιούνιο του 2017 το #fashionrewindproject και συνεχίζουν.. Ταυτόχρονα η ίδια η Μαρία Διαμάντη,  παράλληλα με την ιδιότητα της ως σχεδιάστρια αλλά και εκπαιδεύτρια νέων σχεδιαστών ανοίγεται στην τέχνη και ξεκινά να μελετά και να  κατασκευάζει τα ”γλυπτά φορέματα” της, μια σπουδή πάνω στην γλυπτική μόδα ( #SculpturalFashion ) απεικόνιση βασικών ανθρωπίνων συναισθημάτων όπως ο θυμός, ο φόβος, η επιθυμία κ.α. σε ρούχα.

Σήμερα ,  το ιστορικό ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη στον Κεραμεικό, συνεχίζει τις δραστηριότητες του, δραστηριότητες οι οποίες μάλιστα επεκτάθηκαν και γεωγραφικά μέσω της τεχνολογίας καθώς  η Μαρία Διαμάντη παραδίδει πλέον  on-line μαθήματα μόδας σε Έλληνες του εξωτερικού σε όλο τον κόσμο μέσω τον οποίων η ομάδα της μεγάλωσε και απέκτησε διεθνή χαρακτήρα.

​Το ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη βρίσκεται στην οδό Μαραθώνος 31 στον Κεραμεικό.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί της στο επίσημο site της: www.mariadiamandi.com

στο mdiamadi@yahoo.gr

στην επίσημη σελίδα της στο Face book :

Maria Diamandi facebook

και στον επίσημο λογαριασμό της στο instagram: Maria Diamandi official

instagram

6 xronia maria diamanti 1

Η Μαρία Διαμάντη η μεγαλύτερη , φωτογραφημένη το 1935 από φωτογράφο της εποχής, με τις μαθήτριες της

6 xronia maria diamanti 2

Η πρώτη επαγγελματική κάρτα του ατελιέ, φιλοτεχνημένη το 1930 για λογαριασμό της Μαρίας Διαμάντη της μεγαλύτερης, ιδρύτριας του ιστορικού ατελιέ ραπτικής Μαρία Διαμάντη

6 xronia maria diamanti

Η δημιουργός Μαρία Διαμάντη / φωτογραφία: Αργύρης Βαβουγυιός

 

Σπούδασα σχέδιο μόδας και ενδυματολογία θεάτρου και δίδαξα σε σχολές μόδας στην Ελλάδα. Το 2011 δημιούργησα το δικό μου ατελιέ στον ίδιο δρόμο του Κεραμεικού όπου στεγαζόταν το πρώτο εκείνο ατελιέ, της γιαγιάς μου. Από τότε σχεδιάζω και πουλώ ρούχα χειροποίητα, αποκλειστικά κατασκευασμένα για το άτομο για το οποίο προορίζονται, αναβίωσα τα ”μαθήματα μόδας” που η γιαγιά μου παρέδιδε και μελετώ και κατασκευάζω τα ”γλυπτά φορέματα”

RECENT

RELATED