Μανιταρόπιτα φανταστική σε ρολό με ζαμπόν και κρέμα 4 τυριά από την Αργυρώ μας
Καταπληκτική μανιταρόπιτα που πρέπει να φτιάξετε όλοι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Η κρέμα κάνει τη διαφορά.
Υλικά Συνταγής
Για την μανιταρόπιτα σε ρολό
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
700 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ασπρομανίταρα και πόρτο μπέλο
3 φρέσκα τρυφερά κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
250 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη των ρολών
Για την κρέμα 4 τυριά
500 γραμ. γάλα
3 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
από 200 γραμ. κασέρι
γραβιέρα
έμενταλ και κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
Για τη μανιταρόπιτα με χωριάτικο φύλλο
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια τα κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε να κάψει μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, 3-4 κ.σ. Ρίχνουμε το σκόρδο σπασμένο και τα μανιτάρια. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα να πιουν όλα τα υγρά τους.
Αλατίζουμε κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος. Προς το τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους και 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν.
Για την κρέμα 4 τυριά
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και το κορν φλάουρ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα για λίγα λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα και ρίχνουμε τα τυριά τριμμένα ή ψιλοκομμένα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
Τρίβουμε πιπέρι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα 4 τυριά. Τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε.
Στήνουμε τη μανιταρόπιτα με χωριάτικο φύλλο στο ταψί
Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο. Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο. Βάζουμε ένα φύλο επάνω, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο. Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης. Τυλίγουμε σε ρολό με προσοχή σφραγίζοντας τις άκρες. Με την ένωση προς τα κάτω, το βάζουμε στο λαδωμένο ταψί.
Όμοια φτιάχνουμε και τα άλλα δυο ρολά.
Αλείφουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια των ρολών και τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45 λεπτά περίπου. Τα ρολά είναι έτοιμα όταν ξεροψηθεί το φύλλο και γίνει τραγανό.