Skip to main content
images easyblog articles 2909 ligouini me kalamaria 802b68ff

Σήμερα Μαγειρεύουμε Λιγκουίνι Με Πικάντικη Σάλτσα Από Καλαμαράκια

avatar popi wallick

10 Μάι 2020

Το μυστικό για αυτό το πιάτο είναι, καλό καλαμάρι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, να το φας ζεστό και να βάλεις απλόχερα μυρωδικά!
Α και είναι θρεπτικό, με χαμηλά λιπαρά και αν και είναι πικάντικο, είναι ελαφρύ!

Λιγκουίνι με πικάντικη σάλτσα από καλαμαράκια

Να ψωνίσεις:

1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. κιμά φρέσκο δεντρολίβανο, ή 1/2 κουτ. αποξηραμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού. κόκκινο πιπέρι
3/4 φλιτζανιού (185 g) πάστα ντομάτας
Αλάτι
1/2 κούπα (125 ml) κόκκινο ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι (250 ml) ε χυμό από μύδια
500 g καθαρίσμένα μικρά καλαμάρια, κομμένα σε ροδέλες και πλοκάμια, αν βρεις
500 g λινγκουίνι
2 κουταλιές της σούπας. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Σε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο για να βάλεις και τα ζυμαρικά αργότερα, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτεις τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το πιπέρι σοτάρεις ανακατεύοντας, μέχρι τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις την πάστα ντομάτας και ανακατεύεις για περίπου 2 λεπτά. Βάζεις 1/4 κουτ. το αλάτι και το κρασί και σιγοβράζεις μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού να έχει εξατμιστεί, περίπου 3
λεπτά. Προσθέτεις το χυμό από τα μύδια –αν έχεις, αν όχι βάλε την αντιστοιχία υγρού σε νερό και ένα κύβο λαχανικών- και αστο να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, περίπου 20 λεπτά.

Προσθέτεις το καλαμάρι και το αφήνεις μέχρι να μαλακώσει ελαφρά – όχι να το παραψήσεις-, όχι περισσότερο από 5 λεπτά. 
Βράζεις τα λινγκουίνι και τα κατεβάζεις 2 λεπτά πριν να είναι al dente σουρώνεις και τα ρίχνεις στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα καλαμαράκια, τα ανακατεύεις για περίπου 1 λεπτό, τα μεταφέρεις σε πιατέλα και γαρνίρεις με τον ψιλοκομμένο μαιντανό!

Οσο για κρασί, ένα ροζέ ή ένα ελαφρύ φρέσκο κόκκινο θα νοστίμιζε μια χαρά τον συνδυασμό!

RELATED