Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F01%2Flaxtaristi kotopita cover

Λαχταριστή κοτόπιτα

Η κοτόπιτα είναι ένα ελαφρύ γεύμα για μεσημεριανό με σαλάτα ακόμα και ιδανικό για απογευματινό σνακ.

Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτήν την λαχταριστή και τραγανή πίτα! Δοκιμάστε την!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ:

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο

600γρ περίπου κοτόπουλο (ψητό ή βραστό ξεκοκαλισμένο και χονδροκομμένο)

1 μέτριο καρότο

1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό

200γρ καλαμπόκι (ελαφρώς βρασμένο)

Αλάτι-πιπέρι

1 κύβο κότας

200γρ μανιτάρια της αρεσκείας σας (χονροκομμένα)

Ελαιόλαδο

Καπνιστή πάπρικα

1/3 πράσο ψιλοκομμένο

150-250γρ κρέμα γάλακτος

300γρ τριμμένο τυρί (γραβιέρα πικάντικη ή κεφαλοτύρι ή φέτα)

30γρ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σωτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις πάρουν όμορφο χρώμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα περιττά υγρά.

Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φτάσει σε βρασμό αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τον κύβο ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.

Όταν στραγγίξουν τα λαχανικά τοποθετούμε σε ένα μπόλ μαζί με το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και δοκιμάζουμε την γεύση.

Σε ένα ταψί (αλειμμένο με λάδι) τοποθετούμε τα μισά φύλλα του πακέτου και σε κάθε φύλλο αλείφουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο. Έπειτα τοποθετούμε την γέμιση σε όλο το ταψί και προσθέτουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια το μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και το ελαιόλαδο. Κλείνουμε την πίτα μας και προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια αλλά όχι μέχρι κάτω. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170-180 μέχρι να ροδίσουν τα πάνω και τα κάτω φύλλα.

RECENT

RELATED