Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F07%2Flikewomangr revithia syntagi

Λαχταριστό κάρι με ρεβίθια, σπανάκι και αρακά

author likewoman

25 Ιούλ 2023

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μαγειρεύεις με αυτή τη ζέστη. Και εγώ δεν αντέχω, γι’ αυτό γενικά τρώω σαλάτες, φρούτα και πίνω χυμούς. Φτάνει όμως η μέρα που θες να φας και κάτι παραπάνω. Σήμερα ήταν μία απ’ αυτές τις μέρες. Για να μην περάσω όμως όλη την ημέρα στην κουζίνα επέλεξα να κάνω μια συνταγή που είναι γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη. Αυτό προϋποθέτει βέβαια να έχουμε κάνει κάποια προετοιμασία από πριν. Τι θέλω να πω; Ένα παράδειγμα είναι τα ρεβύθια που έχω πάντα βρασμένα μέσα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μου. Επίσης έχω πάντα κατεψυγμένο αρακά και σπανάκι.

Οπότε με αυτή την προϋπόθεση έφτιαξα αυτό το λαχταριστό κάρι με ρεβίθια, σπανάκι και αρακά μέσα σε μόλις 15 λεπτά! Κάντε την συνταγή και πείτε μου πως πήγε.

Συνταγή (για 2 -3 μερίδες)

Υλικά:
▪️2 κ.σ λάδι καρύδας ▪️2 μέτρια λευκά κρεμμύδια
▪️2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
▪️5 εκ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
▪️2 κ.γ σπόροι κόλιανδρου
▪️2 κ.γ σπόροι κύμινο
▪️3-4 μικρά φύλλα κάρι (προαιρετικά)
▪️1 κ.σ κάρι σε σκόνη
▪️2 κ.γ πελτές ντομάτας
▪️Αλάτι και πιπέρι
▪️1 πιπεριά κόκκινη τσίλι, ψιλοκομμένη και χωρίς τα σπόρια
▪️1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
▪️3 χούφτες αρακάς, κατεψυγμένος
▪️4 χούφτες βρασμένα ρεβύθια
▪️1 χούφτα κατεψυγμένο σπανάκι
▪️1 κονσέρβα γάλα καρύδας
▪️Λίγο φρέσκος κόλιανδρος

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι βαθύ και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τους σπόρους κύμινο και κόλιανδρο μαζί με τα φύλλα κάρι και τις πιπεριές
2. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας το κάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2 ακόμα λεπτά.
3. Προσθέτουμε τον κατεψυγμένο αρακά🌱, τα βρασμένα ρεβύθια, το σπανάκι, το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.
4. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό.
5. Συνοδεύουμε αν θέλουμε με ρύζι και χοντροκομμένο κόλιανδρο.

Εύχομαι να την κάνετε την συνταγή, να σας αρέσει και να μου κάνετε like!

Φιλιά Αλεξάνδρα

RELATED