Κυριακάτικη συνταγή: Φτιάξτε δροσερή σαλάτα και πίτα χωρίς φύλο με τριμμένα κολοκυθάκια
Οταν δεν έχεις όρεξη για ψώνια, τότε φτιάχνεις μεσημεριανό φαγητό με ότι έχεις στο ψυγείο.
Όλο και κάτι θα βρεις! Εγώ βρήκα μερικά λαχανικά και έχω πάντα στο ντουλάπι και μια συσκευασία αλεύρι ρεβυθιού.
Σαλάτα κλασική και λατρεμένη και συνταγή για πίτα χωρίς φύλο με τριμμένα κολοκυθάκια, κρεμμύδια, ντοματίνια ,σκόρδο και αλεύρι ρεβυθιου.
Συνταγή για την πίτα χωρίς φύλο
( Για 1 μεγαλο ταψί φούρνου)
3 κολοκυθάκια
3 κρεμμύδια
2χουφτες ντοματινια
3 σελίδες σκόρδο
200 γρ αλεύρι ρεβυθιου
150 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
20 γρ αμυλο ταπιοκας
1 κ.σ ρίγανη
1 κ.σ. Θυμάρι
Αλάτι και πιπερι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα Κολοκυθάκια με τον τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ με αλάτι.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα ντοματίνια στη μέση, περνάμε τα σκόρδα από την πρέσα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 10 λεπτά ώστε να βγάλουν τα κολοκυθάκια την υγρασία τους και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικο χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C στον αέρα για 45 περίπου λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandra Sarigianni (@alexandra.sarigianni)