Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2019%2F10%2Fimages easyblog articles 8582 72836502 444983492808771 2116446994548391936 20191028 182440 1

«Κυκλάμινα της Ελπίδας & της Χαράς” Της Πένυς Χονδρογιάννη

Σας έχω πει πόσο αγαπώ τα κυκλάμινα; Και όχι όποια και όποια κυκλάμινα…αλλά την φίλης μου της Πένυς Χονδρογιάννη! Αυτό το κορίτσι το γνωρίζω αρκετά χρόνια και κάθε φορά που δημιουργεί κάτι καινούργιο θεματικό εμένα προσωπικά με αφήνει έκπληκτη. Εκτός του ότι είναι μία καταπληκτική καλλιτέχνης γιατί πρώτα από όλα δημιουργείς με την ψυχή και μετά με το ταλέντο είναι και ένα όμορφο πλάσμα.

Προχθές που καθόμασταν και μιλούσαμε για την καινούργια της έκθεση την ρώτησα από που εμπνέεται. Μου είπε λοιπόν: “Η φύση είναι η Έμπνευση και η καλύτερη Δασκάλα μου” μετά από την παρουσίαση των έργων με τίτλο: “Γυναίκα Σύμβολο Τρυφερότητας Και Ερωτισμού»  που παρουσιάστηκε στο ΙΑΝΟ ΑRTSHOP ΣΤΟ GOLDEN HALL, ακολούθησαν τα έργα μου με τίτλο “Οι πεταλούδες της Άνοιξης”. Αυτές τις μέρες παρουσίασα μια σειρά έργων “Κυκλάμινα της Ελπίδας & της Χαράς”. 

Η Ζωγραφική για μένα είναι ένας Παθιασμένος Έρωτας που μου ανοίγει δρόμους πνεύματος με τις πιο σκληρές αναμετρήσεις με τον ίδιο μου τον εαυτό.

Η αλήθεια είναι ότι στο Μάτι μετά τη φωτιά βγήκαν πολλά κυκλάμινα και από εκεί αντλήσαμε ελπίδα όλοι μας.

Πειραματίζομαι καθημερινά σε νέες τεχνοτροπίες, ασχολούμαι με τη γλυπτική, τη χαρακτική και το σχέδιο και έχω στόχο να ολοκληρώσω μια θεματική ενότητα με την δικιά μου εικαστική σφραγίδα.

Θέλω να ευχαριστήσω την Άκτο και που βρέθηκα με την Ίρις Κρητικού και την ομάδα της Arteam, που μαθαίνουμε και αναλύουμε όλα τα εικαστικά δρώμενα στην Αθήνα.

Λίγα λόγια για την Πένυ Χονδρογιάννη

Σπουδές: Fine Art & Μixed Media, ΑΚΤΟ με Καθηγητή Ζωγραφικής τον κο Τάσο Μισούρα, παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα στο Middlesex University London για την απόκτηση του τίτλου Bachelor in Fine Art & New Media.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Σχεδίου & Ζωγραφικής δίπλα σε σπουδαίους Δασκάλους, τον Βαγγέλη Αθηναίο (μαθητή του Παναγιώτη Τέτση), την Κωνσταντίνα Συλίκου (μαθήτρια του Γιάννη Μόραλη) και την Κατερίνα Πέτρουλα, από τους οποίους έχει αποκτήσει τις πιο σημαντικές της γνώσεις για την Ζωγραφική.

Παρακολουθει Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Σεμινάρια & Συμπόσια «Art Therapy για παιδιά και εφήβους & Παιδικό Ιχνογράφημα» Η Εικαστική Ψυχοθεραπεία (Child Art Psychotherapy) χρησιμοποιεί την τέχνη ως γέφυρα μεταξύ των ασυνείδητων σκέψεων του παιδιού και την κρυμμένη σχέση τους με την εικόνα.

Επίσης έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε άρθρα, σε site, blog και σελίδες του διαδικτύου με Εικαστικό και Πολιτιστικό περιεχόμενο όπως Culture Now, Global View, Art22, It’s Only Arts, Artview, καθώς και στο έντυπο τύπο, όπως Athens Voice, Eφημερίδα Παραγωγή.

Διδάσκει τα μυστικά της ζωγραφικής σε παιδιά με την μορφή σεμιναρίων:

Μουσείο Παιδικής Ελληνικής Τέχνης και συγκεκριμένα παιδιά από 5-15 ετών ζωγραφίζουν θεματικές ενότητες σε πλέξιγκλας όπως «Ένα μπουκέτο λουλούδια με παιδικά πινέλα», «Παλιά παιχνίδια» κλπ.

Στα πλαίσια των διαδραστικών εκδηλώσεων της Εικαστικής έκθεσης «Ξανά Ζώ» παρουσίασε ένα τρίωρο εικαστικό παιχνίδι με τίτλο «Tα παιδιά ζωγραφίζουν το Μάτι με τα πιο όμορφα χρώματα της Χαράς & της Αγάπης».

Έχςι πάρει μέρος σε διάφορες Εικαστικές δράσεις, όπως:

ØPaint A Wish σε συνεργασία με το Μake A Wish και τα καταστήματα Αnna Maria Mazaraki. Μαζί με άλλους 10 Εικαστικούς πρόσφεραν έργα και διακόσμησαν βιτρίνες για τους σκοπούς του Make a Wish.

Ø«Ελάτε να ζωγραφίσουμε στο Άσυλο», ένα εικαστικό δρώμενο από την επιμελήτρια Τέχνης, κα Ίριδα Κρητικού για να ομορφήνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων στο Άσυλο Ανιάτων

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED