Skip to main content
images easyblog articles 9358 kounoupidi 99e4f4f9

Κουνουπίδι | Από Την Αρχαία Ελλάδα Και Την Αίγυπτο Μέχρι Το Πιάτο Σου!

Εσύ τι ξέρεις για το κουνουπίδι; Εάν όχι πολλά, εμείς σήμερα θα σου δώσουμε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για να το εντάξεις με “νοστιμιά” στην διατροφή σου.

Ανήκει στην κατηγορία των σταυρανθών λαχανικών, γνωστό από την αρχαιότητα.

=> 5 βασικοί λόγοι να το βάλετε στη διατροφή σας :

1. Είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά (βιταμίνη συμπλέγματος Β, Κ, C, E) καθώς και ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, μαγγάνιο.
2. Δρα υπέρ του καρδιαγγειακού συστήματος
3. Eχει αντιφλεγμονώδη καθώς και αντιοξειδωτική δράση ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και την καρκινογένεση
4. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες βοηθώντας στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου
5. Προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος και βοηθάει στην επούλωση των πληγών

Μπορείς να το καταναλώνιες ωμό ή στον ατμό ή βραστό ή ψητό & με άλλα λαχανικά, σε μορφή σούπας (μπροκολόσουπα), με αυγά (σαν ομελέτα), γιαχνί στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα και τυρί, σαν ογκρατέν κουνουπίδι & μπρόκολο κ.α.

*Το παραπάνω κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα 

“Ιδανική Διατροφή” σημαίνει εξατομίκευση των αναγκών του κάθε οργανισμού και προσαρμογή στην καθημερινότητα του κάθε ατόμου. Φροντίζοντας η διατροφή να είναι υγιεινή και ταυτόχρονα απολαυστική, ο οργανισμός αποδίδει στο μέγιστό του χωρίς στερήσεις, περιορισμούς και καταπίεση. Νους, ψυχή & σώμα σε ισορροπία. Αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν το ένα το άλλο.

RELATED