Καροτόσουπα Λίγο Μπαχαρένια Και Εξαιρετικά Γευστική!
Κρύο δεν κάνει αλλά μας προειδοποιούν για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, έχω μια έκτακτη πρόταση δια αυτά! Καροτόσουπα λίγο μπαχαρένια και εξαιρετικά γευστική! Για πάμε:
- 2 κιλά καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 4 κουταλιές της σούπας. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. αλεσμένο κόλιαντρο (ξηρό)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 jalapeño, πιπεριά αφαιρείς τους σπόρους αν δεν τη θέλεις πολύ καυτερή και την ψιλοκόβεις αν δεν βρεις τη συγκεκριμένη βάζεις μια καυτερή
- 1 πρέζα φρέσκο τζίντζερ
- 1/4 φλ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο, μαζί με τα κοτσάνια (χωρίζεις τα κοτσάνια σε άλλο ματσάκι) επιπλέον κόλιαντρο για γαρνίρισμα
- 6 φλ. ζωμό λαχανικών
- νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- φέτες λάιμ για το σερβίρισμα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 210C °. Ανακατέψτε τα καρότα με 2 κουταλιές λάδι, ξηρό κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήστε τα έως ότου τα καρότα είναι τρυφερά με αν τα τσιμπήσετε με το πιρούνι, 30 λεπτά περίπου.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλτε 2 κουταλιές λάδι. Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.Προσθέστε το σκόρδο, το jalapeño και τα κοτσάνια του κόλιαντρου. Μαγειρέψτε να βγουν τα αρώματά τους.Προσθέστε το ζωμό, τα φύλλα του κόλιαντρου, το τζίντζερ, μια πρέζα νιφάδων κόκκινου πιπεριού και τα σοταρισμένα καρότα. Φέρτε τα σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν 15 λεπτά.Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ή ένα ραβδομπλέντερ, κάντε το μίγμα βελουτέ. Σερβίρετε με επιπλέον κόλιαντρο και φέτες λάιμ αν θέλετε και με μια κουταλιά γιαούρτι ή κρέμα ξινή Τέλειο ταίριασμα με Lenga Gewürztraminer Κτήμα Αβαντίς (Avantis Estate) ή Gewürztraminer από το οινοποιείο Δύο Φίλοι Diofiloi.