Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F01%2Fcotopoulo me psiti selinoriza cover

Η διατροφική συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με ψητή σελινόριζα και καρότα

Ένα απλό φαγητό, με μια λίγο πιο προσεγμένη διακόσμηση και σίγουρα η γεύση του θα σας φτιάξει το κέφι.

Ας αλλάξουμε λίγο την κλασική γαρνιτούρα της πατάτας στο αγαπημένο μας κοτόπουλο και θα δείτε διαφορά στην γεύση.

Κοτόπουλο αλλά και θρεπτικά λαχανικά τα οποία αξίζει να βάλουμε λιγάκι πιο έντονα στην διατροφή μας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

1 κοτόπουλο(χωριάτικο) σε μερίδες

1 μεγάλη σελινόριζα (κομμένη σε μέτριους κύβους)

2 μεγάλα καρότα κομμένα σε μέτριους κύβους ή φέτες)

Αλάτι, πιπέρι

Καπνιστή πάπρικα

1 πρέζα κάρυ

1 κύβος κότας

Κορν φλαουερ

ελαιόλαδο

100-130γρ βούτυρο

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μέτρια κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε το κοτόπουλο μαζί με αλάτι, λίγο πιπέρι, αρκετή πάπρικα και λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε σε ένα ταψί με την πέτσα του κάθε κομματιού προς τα επάνω και προσθέτουμε 1-1 ½ ποτήρι νερό και το μισό από το βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για αρχή στους 200βαθμούς (μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει η πέτσα τραγανή) και έπειτα για λίγο ακόμα (μέχρι να ψηθεί εσωτερικά) στους 170-180βαθμούς.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Τοποθετούμε σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε καλά αφού προσθέσουμε αλάτι, πάπρικα, 1 πρέζα κάρυ κίτρινο, το υπόλοιπο βούτυρο σε κυβάκια και ελάχιστο νερό. Ψήνουμε για αρχή στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα και έπειτα στους 170-180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. (Δοκιμάστε να τα αφήσετε ελαφρώς τραγανά).

Τέλος αφού βγάλουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο τοποθετούμε το ζουμί του σε ένα κατσαρολάκι (αν είναι λίγο προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα) μαζί με αλάτι και πάπρικα αν χρειάζεται, τον κύβο και ελάχιστο κορν φλάουερ. Βράζουμε ώσπου να δέσει και κρατάμε στην άκρη για το σερβίρισμα.

Μην φοβηθείτε να βάλετε αρκετή πάπρικα θα δώσει όμορφη γεύση.

Facebook | Instagram

RELATED