Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2015%2F01%2Fimages easyblog images 928 cb1c367cf984f0ad2cae4fa928f517fc XL

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΕΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ…
 
Το prettylife.gr και η Πόπη Γιαννάκου μοιράζεται μαζί μας μία πεντανόμιστη συνταγή
  
Μια συνταγή που μαγειρεύω χρόνια τώρα, έτσι όπως την έμαθα από τη μητέρα μου, που τη μαγείρευε με τη δική της συνταγή και μας τη σέρβιρε συνήθως στο Κυριακάτικο τραπέζι, κοτόπουλο κοκκινιστό με κόκκινη παχύρευστη σάλτσα συνοδευόμενο από άσπρα χοντρά μακαρόνια καμένα με φρέσκο βούτυρο και μπόλικο τριμμένο τυρί. Όλοι αναρωτιόμασταν, τι βάζει στη σάλτσα και γίνονταν τόσο νόστιμη. Ορίστε λοιπόν η μυστική της συνταγή της. Τώρα είναι και δικιά σας.
 
 
 
ΥΛΙΚΑ 
 
1.Κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
4 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 ώριμες τριμμένες ντομάτες 
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
αλάτι, πιπέρι
5 έως 6 κόκκους μπαχάρι
4 ποτήρια νερό
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια 
1 μικρή καυτερή πιπεριά
1/2 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
 
ΕΚΤΕΛΣΗ
 
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι. Σε μια μεγάλη χαμηλή κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το κοτόπουλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά μαζί με το κοτόπουλο και όταν το χρώμα του κοτόπουλου ροδίσει και γίνει χρυσαφί, ρίχνουμε τέσσερα ποτήρια νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε για μιάμιση ώρα σε χαμηλή φωτιά. 
Όταν το κοτόπουλο τρυπιέται με το πιρούνι, τότε είναι έτοιμο. Με μια τρυπητή κουτάλα, το βάζουμε σε μια πιατέλα και ετοιμαζόμαστε να δέσουμε τη σάλτσα που έχουμε στην κατσαρόλα. Ανάβουμε πάλι τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και μέσα σε μισό ποτήρι νερό, ανακατεύουμε δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κοκκινιστό κοτόπουλο, με χοντρά τσιγαρισμένα μακαρόνια Νο 5 και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.  
Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη. 
 
Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου

SHARE

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED