Η Συνταγή Της Ημέρας: Κορμός Με Άρωμα Καφέ Από Την Σχεδιάστρια Terina Dion
Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποια ή κάποιος που να μην λατρεύει τον σοκολατένιο κορμό. Αυτή η συνταγή έρχετε απ’ ευθείας από την Θεσσαλονίκη μας και από την αγαπημένη μας σχεδιάστρια Terina Dion. Είναι για αυτές τις ώρες που θέλουμε ένα γλυκάκι μετά το φαγητό.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
110 γρ. αλεύρι
110 γρ. ζάχαρη άχνη
1 μικρό φλιτζ. εσπρέσο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 φλιτζ. εσπρέσο
1 κ.γ. καφέ στιγμιαίο
2 κ.σ. γλυκό κρασί
Κακάο για το γαρνίρισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
250 γρ. μασκαρπόνε
3 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη άχνη
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρη
2 φύλλα ζελατίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στου 200 βαθμούς και στρώνετε στο ταψί λαδόχαρτο.
2. Χτυπάτε τα ασπράδια (κρατάτε τους κρόκους) και τη μισή ζάχαρη με το μίξερ σε μαρέγκα.
Ρίχντε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
Προσθέτετε τους κρόκους σταδιακά και χτυπάτε σε σιγανή ταχύτητα. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι σε σιγανή ταχύτητα.
Ρίχντε σιγά σιγά το αλεύρι με κόσκινο, προσθέτετε τον καφέ και ανακατεύετε.
3. Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 8′. Το βγάζετε απο το φούρνο και καλύπτετε το παντεσπάνι με ένα νωπό πανί
Μόλις κρυώσει, το αφαιρείτε από το λαδόχαρτο.
4. Για το σιρόπι: Ανακατεύετε τους καφέδες και το κρασί μέχρι να δέσουν.
5. Για την κρέμα: Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη, προσθέτετε το μασκαρπόνε και χτυπάτε για 3′ ακόμη.
6. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σε ένα μπολ μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης για 5′, τα στραγγίζετε και τα λιώνετε σε μπεν μαρί.
Τα ανακατεύτε με 2 κ.σ. σαντιγί.
Προσθέτε το μισό μείγμα με το μασκαρπόνε και ανακατεύετε. Ρίχνετε και το υπόλοιπο, ανακατεύετε, προσθέτε τη σαντιγί.
7. Περιχύνετε το παντεσπάνι με το σιρόπι κα απλώνετε τη μισή κρέμα. Το τυλίγετε σε ρολό και το βάζετε στο ψυγείο για 15′.
Καλύπτετε το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
8. Την επόμενη ημέρα το πασπαλίζετε με κακάο
Follow την Terina Dion στο Facebook | instagram
#likewomangr_συνταγες