Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F12%2Fimages easyblog images 927 90852cad42fca7d9222bf8a9e6c63947 XL

Κολοκυθόσουπα κόκκινη με Dirollo Mix

author likewoman

19 Δεκ 2017

Κολοκυθόσουπα αγαπημένη. Μέρες που είναι όλοι στην σκεφτόμαστε να την βάλουμε στο εορταστικό μενού και όχι μόνο, αφού είναι ένα γευστικότατο πιάτο!

Πάμε να δούμε πως την φτιάχνουμε και πάρτε ιδέες για το μενού σας!

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. Dirollo Mix

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

800 γρ. κολοκύθα κόκκινη σε κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετούλες

1 πατάτα μεγάλη σε φέτες

1 καρότο μεγάλο σε φέτες

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών από βιολογικό κύβο

1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο 0%

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα:

Μερικά φυλλαράκια φρέσκιας μέντας ή δυόσμου

1 γιαούρτι στραγγιστό 0%

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζετε τα λαχανικά και το ζωμό σας. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά (κολοκύθα, πατάτα, καρότο) για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

2. Προσθέτετε το ζωμό και όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστούν καλά τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε για ένα μισάωρο περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.

3. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιείτε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ με δόσεις (και την ξαναμεταφέρετε στην κατσαρόλα).

4. Προσθέτετε το γάλα κι επιπλέον νερό αν σας φαίνεται πολύ πηχτή η σούπα, ρίχνετε και όλο σχεδόν το Dirollo Mix (κρατάτε λίγο για το σερβίρισμα) και την ξαναβάζετε στη φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να λιώσει το Dirollo Mix.

5. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε πιάτα βαθιά ή μπολ, προσθέτοντας στο καθένα από μια κουταλιά γιαούρτι, πασπαλίζοντας με Dirollo Mix και διακοσμώντας με μια κορυφή μέντας ή δυόσμου. Συνοδεύετε με ψητές φέτες μπαγιάτικου ψωμιού

 

Tips

  • Μπορείτε να αρωματίσετε με λίγο αλάτι καπνού.

Διατροφικά Μυστικά

  • Η κολοκύθα αποτελεί λαχανικό με χαμηλές θερμίδες, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα, βιταμίνες και φυτικές ίνες, αλλά με αυξημένο γλυκαιμικό δείκτη. Συνδυάζοντάς την με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, όπως το τυρί με χαμηλά λιπαρά, ρυθμίζετε τα επίπεδα του σακχάρου, αυξάνετε την περιεκτικότητα του γεύματος σε ασβέστιο και κρατάτε «χαμηλά» τη συνολική θερμιδική αξία του πιάτου!

via smartsyntayes.dirollo.gr

RELATED