Γεύση που άλλοι λατρεύουν και άλλοι μισούν. Δεν υπάρχει μέση λύση για τον αγαπημένο (μου) κόλιανδρο.
Ανήκει στην οικογένεια του μαϊντανού, θα τον βρείτε φρέσκο ή ξερό (σε σπόρους ή τριμμένο). Θυμηθείτε αν χρησιμοποιήσετε τους σπόρους να τους σπάσετε ελαφρώς και σωτάρετε λίγο για να βγάλουν περισσότερο άρωμα. Ο φρέσκος όπως και όλα τα μυρωδικά καλό είναι να μπαίνει στο τέλος του μαγειρέματος.
Ο κόλιανδρος μειώνει το άγχος, και βοηθά στις οφθαλμικές διαταραχές αλλά και στην υγιή οστική δομή ενώ περιορίζει τις νευρωτικές βλάβες του εγκεφάλου.
Βοηθά στην μείωση της χοληστερίνης και ρυθμίζει την καρδιακή λειτουργεία.
Τέλος είναι αποτοξινωτικός για αυυτό και τον χρησιμοποιούμε σε αποτοξινωτικά smoothie και χυμούς φρούτων και λαχανικών.
Ταιριάζει υπέροχα με κοτόπουλο, χοιρινό, ψάρια, κάρυ, καρύδα ενώ είναι από τα βασικά υλικά της Μεξικάνικης αλλά και της Περουβιανής κουζίνας.