Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F10%2Fimages easyblog images 927 c89929cac47eedd1c60e7bcadca41ded XL

Κέικ πικρής Σοκολάτας

author likewoman

23 Οκτ 2017

Καλή σας εβδομάδα αγαπημένες και αγαπημένοι, σήμερα είπαμε να σας γλυκάνουμε με ένα νόστιμο κεικ με πικρή σοκολάτα έτσι για να παίρνετε ένα κομμάτι κάθε πρωί με τον καφέ σας. Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που σας δίνει ο Ακης Πετρετζίκης και αρχίστε να το φτιάχνετε!

Συστατικά

Για το κέικ

  • 180 γρ. βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά μεσαία
  • 225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 60 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες 65%
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 20 γρ. γάλα 
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Μόλις απορροφηθεί το ένα αυγό προσθέτουμε το επόμενο.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με μία μαρίζ παίρνουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου. Το ενσωματώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τις σταγόνες κουβερτούρας, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυροκακαομένη φόρμα με τρύπα 23 εκ.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια του μείγματος με ένα κουτάλι και ψήνουμε για 50 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι και αν μένει μείγμα πάνω στο μαχαίρι τότε ψήνουμε για επιπλέον 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το γλάσο

  • Βάζουμε την ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το κακάο, και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το σερβίρισμα

  • Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ με ένα κουτάλι.
  • Σερβίρουμε με ξύσμα από πορτοκάλι.

RECENT

RELATED