Κέικ με μαρμελάδα που έχει γεύση καραμέλα γάλακτος
Ελάτε να φτιάξουμε ένα κέικ με μια νέα γαλλική γεύση μαρμελάδας που την ονομάζουν Confiture de lait και δεν είναι άλλη από τη γεύση της παιδικής καραμέλας γάλακτος…
Ας δοκιμάσουμε τη συνταγή για να φτιάξουμε κέικ confiture de lait για έξι άτομα.
Υλικά
4 αυγά
100 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
110 γρ. αλεύρι
120 γρ. μαρμελάδα γάλακτος
50 cl γάλα
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 ° C. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα τοποθετούμε σε δύο διαφορετικά μπολ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μπολ που περιέχει τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με την μαρμελάδα καραμέλα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η μαρμελάδα και ρίχνουμε το περιεχόμενο στο μίγμα των κρόκων των αυγών, της ζάχαρης άχνης του βουτύρου και του αλευριού. Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα ασπράδια κτυπημένα σε μαρέγκα σφικτή με μια πρέζα αλάτι και τα ενσωματώνουμε απαλά με το προηγούμενο μείγμα.
Υπομονετικά ανακατεύουμε πολύ απαλά μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Ρίχνουμε στη ζύμη (θα είναι ρευστή και αυτό είναι φυσιολογικό) σε μια φόρμα με αφαιρούμενα τοιχώματα για εύκολη αποκόλληση (προηγουμένως επενδεδυμένα με ένα φύλλο χαρτί ψησίματος) και ψήνουμε 50 λεπτά σε ζεστό φούρνο στους 150 ° C. Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία
Βίκυ Λιμνιάτη
Η νόστιμη αυτή συνταγή είναι από το αγαπημένο μας preetylife.gr