Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο
Μία συνταγή για κέικ λεμονιού με υπέροχο λιμοντσέλο το οποίο δίνει το πιο αφράτο και μυρωδάτο κέικ. Δοκιμάστε το!
Υλικά
- 350 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 100 γρ. ρούμι
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 6 λεμόνια και τον χυμό 1 λεμονιού
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.σ. limoncello
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά, ρίχνουμε το ρούμι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, ξύσμα από 6 λεμόνια, τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για τουλάχιστον 2 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
Για το γλάσο:
Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε τον χυμό και το ξύσμα 1 λεμονιού με το limoncello και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γαρνίρουμε το κρύο κέικ το οποίο έχουμε ξεφορμάρει με το γλάσο.
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».